Elroy Heisterkamp Elroy Heisterkamp
05/12/2022 11:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:17

Stijgt de ethereum koers tot het einde van het jaar?

icon-ethereum
Ethereum nieuws

De ethereum koers heeft een aantal weken geleden flink op zijn kop gehad. Echter begint zich nu wel langzaam een bodem te vormen. Op dit moment maakt ethereum een mooie structuur. Ook zijn er geen heftige bearish signalen aanwezig op het hoge tijdframe.

Zolang ethereum (ETH) dan ook niet meer zijn level van $1.070 verliest, is een eindejaars sprint naar de $1.780 – $1.900 zone zeker mogelijk. Er zitten natuurlijk wel wat haken en ogen aan de eindejaarssprint en dat is dat het in de periode van december tot en met nieuwjaar vaak rustig is.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

De ethereum koers in 2023?

Zoals in de bovenstaande video is besproken en is uitgelegd, is er ook een scenario dat december juist een erg rustige maand gaat worden, als het gaat om over koersschommelingen. Als dit wel het geval is, dan schuif ik de eindejaarssprint op naar de maanden januari en februari. Maar ook hiervoor kunnen wij de regel hanteren dat ETH zijn koers van $1.070 niet mag verliezen.

Advertentie

Daling op korte termijn

Een kleine afkoeling voor ethereum aanstaande week of in de komende twee weken is niet gek. Echter is dit voor mij nog geen reden voor paniek. De belangrijke steun levels voor ETH zijn dan ook $1.220 en $1.120. Zolang ethereum hier ongeveer blijft hangen kan het aankomende weken / maanden er interessant uitzien voor ETH.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Conclusie

Zo kan ik concluderen dat deze analyse dus ook van kracht blijft is zolang ethereum (ETH) zijn laatste dagelijkse level van $1.070. Ook zien wij het volgende: Sentiment is erg bearish (positief signaal), belangrijke levels hebben gehouden als support en veel shorts op het moment; een reden voor een short squeeze.

Deel dit artikel
Elroy Heisterkamp

In 2014 Elroy Heisterkamp kwam voor het eerst in aanraking met bitcoin. Zo heeft hij al een aantal flinke pieken en dalen in de markt meegemaakt. In 2017 heeft Elroy zich volledig verdiept in het (day) traden van cryptocurrencies en is daarmee in 2018 zijn eigen onderneming ‘Het Crypto Huis’ begonnen. Doordat zijn reis verliep van een beginnende investeerder, via verliezen, naar winsten en daarna nog een aantal keren grote verliezen – wist hij precies welke praktische fouten men niet moet maken. Dus is uiteindelijk uitgeschreven in zijn eigen Trading & Mindset Cursus. Vandaag de dag is Elroy full-time daghandelaar en deelt zijn Technische analyses en ervaring op zijn eigen YouTube Kanal: Elroy Ryon – Crypto & Investeren. Mocht je hem ook willen volgen op bijvoorbeeld instagram, dan kan jij hem terug vinden op @ElroyRyon. Zijn motto: “Begin vandaag nog met investeren in jezelf, dan komt de rest vanzelf!”

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie