Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
21/06/2024 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2024 17:12

Dodelijk oordeel voor ethereum blijft uit, markt houdt adem in

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Toch geen dodelijk oordeel voor ethereum, markt houdt adem in

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

Op 19 juni 2024 sloot de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) officieel haar onderzoek naar de vraag of ethereum (ETH) een effect is. Een onverwacht maar belangrijk moment voor de cryptocurrency.

Het is echter de vraag of dit definitief betekent dat de digitale munt niet als een effect zal worden geclassificeerd. Onder verschillende experts zijn de meningen verdeeld. We hebben deze daarom even op een rijtje gezet.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Waarom liet de SEC het onderzoek naar ethereum vallen?

Volgens de advocaat van blockchain bedrijf Consensys, Laura Brookover, betekent het staken van de SEC dat het verdere beweringen zal doen dat ETH een effect is. Ze beweerde dat de SEC niet vrijwillig besloot om het onderzoek stop te zetten, maar dat dit een reactie was op de druk om de dagvaardingen tegen Consensys in te trekken, gezien de recente goedkeuringen van ETH exchange-traded funds (ETFs).

Volgens Carol Goforth, professor aan de University of Arkansas, moeten we niet uitsluiten dat ethereum als een effect wordt bestempeld. Hij benadrukte dat de goedkeuring van een ETF geen invloed heeft op de classificatie van de onderliggende activa.

Goforth gelooft dat de SEC waarschijnlijk concludeerde dat het moeilijk zou zijn om te bewijzen dat ETH een effect is volgens de Howey Test, vanwege de brede verspreiding en handel van de assets en de invloed van marktkrachten op de winstgevendheid.

Advertentie

Bitwise past aanvraag spot ethereum ETF aan

Bitwise Asset Management heeft hun aanvraag voor een spot ethereum ETF bij de Amerikaanse SEC aangepast. Deze aanpassing wordt beschouwd als een laatste stap richting de lancering van het fonds. 

In de aanvraag wordt ook vermeld dat Pantera Capital, een toonaangevende investeerder in de crypto wereld, overweegt om tot wel $100 miljoen aan aandelen te kopen. Dit bedrag is echter niet definitief, waardoor Pantera uiteindelijk kan besluiten meer, minder of geen aandelen te kopen.

Indien er een dergelijk bedrag aan aandelen van de ethereum ETF’s wordt gekocht door Pantera, kunnen de beursfondsen eenzelfde marktstijging ontketenen als bij de bitcoin ETF’s. Als grootste altcoin kan ethereum mogelijk zelfs een altcoin seizoen ontketenen. Dit hangt vooralsnog af van hoe de daadwerkelijke lancering verloopt, en of macro-economische factoren roet in het eten zullen gooien.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
dit is hoe laat ethereum ETH etf's lanceren anycoin direct
Zo laat gaat de ethereum (ETH) ETF live & Nederlanders krijgen gratis ETH
Advertentie