Thom Derks Thom Derks
15/11/2022 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2022 12:15

Verkocht Vitalik Buterin $4 miljoen aan ethereum na instorten FTX?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Se venderá una pequeña parte tras la actualización de ETH - Glassnode

Foto: leksiv/Shutterstock

Er gaan geruchten rond dat Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin een deel van zijn ETH voorraad heeft verkocht. In de 24 uur nadat de faillissementsprocedure van FTX werd aangekondigd, zou Buterin ruim 3.000 ETH hebben verkocht. Het ging om drie losse transacties binnen Uniswap tegen een koers van gemiddeld $1.250 USD. Dat zou in totaal $3,75 miljoen zijn aan ETH die Buterin verkocht heeft.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Heeft Buterin ETH verkocht of is het nepnieuws?

Analysebedrijf Lookonchain rapporteerde gisteren over de transacties, maar Evan van Ness van ConsenSys noemt het nepnieuws. Van Ness claimt dat hij Buterin heeft gevraagd naar de transacties en dat de Ethereum oprichter hem heeft verteld dat hij niet achter deze transacties zit.

Echter wordt daar ook met veel ongeloof op gereageerd. Zo zegt onderzoeker Larry Cermak van TheBlock dat hij het zeer onwaarschijnlijk acht dat Buterin hier niet achter zit, al geeft hij toe het niet zeker te weten. Het adres is in elk geval verbonden aan een wallet waarvan bekend is dat deze van Buterin is.

Beide partijen lijken in elk geval te concluderen dat als het niet om Buterin zelf gaat, dat het waarschijnlijk iemand is die hij kent. Naar schatting gaat het overigens om slechts 1% van de ETH die Buterin in bezit heeft.

Advertentie

FTX CEO Sam Bankman-Fried krijgt wat hij verdient

Buterin reageerde vrijdag voor het eerst op het debacle bij FTX. Hoewel hij van mening is dat het terecht is dat de publieke figuur Sam Bankman-Fried op dit moment een hoop ellende over zich heen krijgt, verdient de persoon Sam Bankman-Fried volgens Buterin liefde.

Daarmee laat de oprichter in één bericht tegelijkertijd zijn harde en zijn menselijke kant zien. Uiteindelijk is het te hopen dat SBF de straf krijgt die hij verdient. We kunnen er niet omheen dat hij met de vermogens van duizenden mensen heeft gespeeld en daarmee een hoop schade heeft aangericht.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie