Roy van Krieken Roy van Krieken
14/11/2022 06:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2022 06:31

Ethereum oprichter: “FTX heeft gekregen wat het verdiende”

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum oprichter: “FTX heeft gekregen wat het verdiende”

Foto: Alexey Smyshlyaev / Shutterstock.com

De oprichter van het Ethereum (ETH) netwerk, Vitalik Buterin, heeft zich uitgesproken over de catastrofale ondergang van crypto-exchange FTX. Volgens Buterin is hetgeen FTX allemaal heeft gedaan een stuk erger dan andere voorbeelden van ineenstortingen, zoals Terra (LUNA) en Mt. Gox.

Nieuwe tegenslag voor ethereum ETF’s, SEC stelt beslissingen uit
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

FTX heeft het bont gemaakt

Vooral het feit dat FTX deed alsof zij wereldverbeteraars waren is volgens Buterin een kwalijke zaak. Bij projecten zoals Terra en Mt.Gox was het van buitenaf al zichtbaar dat er bepaalde onzuivere dingen gebeurden achter de schermen, maar FTX hanteerde altijd het imago dat zij volstrekt deugdzaam te werken gingen.

“MtGox ‘leek’ sketchy en heeft nooit geprobeerd zichzelf wit te wassen. Luna ook. FTX was het tegenovergestelde en deed aan compliance virtue signaling (niet hetzelfde als compliance). De tweede soort fraude gaat dieper dan de eerste.”

Dit maakt de ondergang van FTX des te pijnlijker, aldus de Ethereum-oprichter. Het voelt als een soort verraad dat SBF met zijn mooie praatjes de boel heeft besodemieterd stelt Vitalik Buterin. Hij stelt daarom ook dat de ex-CEO van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), precies heeft gekregen wat hij verdiende. 

“SBF, het publieke figuur, verdient wat hij krijgt en het is zelfs gezond om een goede dompelpartij te hebben om belangrijke gemeenschapswaarden opnieuw te bevestigen.”

Wel hoopt Buterin dat SBF als persoon niet in de steek gelaten wordt door familie en vrienden. Volgens Buterin is SBF nog altijd iemand die steun en liefde verdient binnen de persoonlijke sferen.

Ook de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft ondertussen al laten weten dat hij enorm teleurgesteld is in het handelen van SBF en FTX. Het hele debacle heeft er volgens CZ zelfs voor gezegd dat de hele crypto-industrie in zijn geheel een paar jaar aan vooruitgang is verloren. Het vertrouwen in de crypto-sector is momenteel namelijk ver te zoeken, en toezichthouders, die toch al niet erg gecharmeerd waren van crypto, zullen nu mogelijk harder gaan optreden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie