Roy van Krieken Roy van Krieken
12/11/2022 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2022 17:01

Binance CEO: “De crypto-industrie is een paar jaar teruggezet” 

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/J illustration

De naweeën van de ondergang van FTX razen nog altijd voort, en het is niet gek om te verwachten dat er spoedig meer gevolgen van de catastrofe bij de FTX merkbaar zullen worden. Volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft het FTX-debacle ervoor gezorgd dat de hele industrie in een klap een paar jaar aan vooruitgang heeft verloren.

Cryptobeurs maakt crypto toegankelijker voor Nederlanders: klik en trade
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX was een ramp voor crypto

Deze bearmarkt zijn er ondertussen al een aantal grote bedrijven ten onder gegaan. Enkele voorbeelden zijn: Terra, 3AC, Celsius en Voyager. Al deze zaken waren niet goed voor de crypto-industrie als geheel, maar geen enkele ondergang was zo rampzalig als het FTX-fiasco.

Nu een van de grootste cryptobedrijven van de ene op de andere dag is omgevallen, meent CZ dat het drama verwoestend zal zijn voor de sector en veel consumentenvertrouwen wegneemt. In zijn toespraak tijdens Indonesia Fintech Summit 2022 zei hij:

“Ik denk dat we een paar jaar teruggezet zijn. Regelgevers zullen deze industrie terecht veel en veel strenger onder de loep nemen, wat eerlijk gezegd waarschijnlijk een goede zaak is.”

Hoewel de ineenstorting van FTX op korte termijn een impact zal hebben op beleggers, is dit op langere termijn een ‘wake-up call’ voor discussies over hoe om te gaan met risico’s in crypto-ecosystemen. Specifiek over FTX zei CZ:

“De laatste drie dagen is gewoon een openbaring van problemen. De problemen waren er al veel langer. Dit probleem is niet in de laatste drie dagen ontstaan.”

Binance kon FTX niet meer redden

CZ liet ook het een en ander weten over het plan om FTX mogelijk in zijn geheel over te nemen om zo gebruikerstegoeden veilig te stellen. Al snel kwam Binance na het inzien van de boeken van FTX echter tot de conclusie dat de zaak niet meer te redden viel.

“Oorspronkelijk was het de bedoeling om de gebruikers te redden, maar toen kwam het nieuws over verduistering van gebruikersgelden, vooral het onderzoek van de Amerikaanse regelgevende instanties deed ons beseffen dat we er niet meer aan mochten komen.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie