Erik Juffermans Erik Juffermans
29/03/2024 16:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2024 13:29

Vermogensbeheerder vraagt ethereum spot ETF aan, ondanks commotie

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin ETF's leveren betere prestaties, nieuwe recordprijs in zicht?

Foto± Bitcoin ETF’s leveren betere prestaties, nieuwe recordprijs in zicht?-Shutterstock

Bitwise, een van de uitgevers van de bitcoin spot ETF’s, heeft op donderdag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een officiële aanvraag ingediend voor een ethereum (ETH) spot ETF. Het moment hiervoor is opvallend. De afgelopen weken is er namelijk sprake van groeiende onzekerheid over de ethereum ETF’s.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kans op ethereum ETF in mei steeds kleiner

De kans dat de SEC in mei groen licht zal geven voor de ethereum spot beursfondsen is klein. Althans, als we de ETF experts moeten geloven. Eric Balchunas bijvoorbeeld, een gerenommeerd beursfonds expert, heeft er weinig vertrouwen in dat de SEC in mei goedkeuring zal geven voor de ethereum producten.

Aanvankelijk leek de goedkeuring van de ethereum spot ETF’s kat in ‘t bakkie. De bitcoin (BTC) ETF’s zijn immers ook goedgekeurd. Volgens de SEC ligt deze kwestie echter iets gecompliceerder. Zo is er nog steeds geen duidelijkheid omtrent de classificatie van ETH. Is het nou een effect of een commodity?

Een afwijzing van de ethereum ETF’s zou wellicht een teleurstelling zijn. Maar de CIO van Bitwise, Matt Hougan, zei eerder deze maand dat een afwijzing in mei geen ramp zou zijn. Hij denkt namelijk dat het zelfs beter zou zijn als de ETH ETF’s wat langer op zich laten wachten.

Een goedkeuring in december beter?

Hougan zegt dat de ethereum spot ETF’s meer interesse zouden wekken als ze bijvoorbeeld in december pas zouden worden gelanceerd. Dan is de hype omtrent de bitcoin ETF’s namelijk wat gaan liggen.

“Ik denk dat Wall Street/traditional finance pas net beginnen te wennen aan de reus genaamd bitcoin. Ze beginnen het pas net te begrijpen. Ik denk dat je ze wat langer de tijd moet geven om dit te verwerken,”

Aldus Hougan eerder deze maand tijdens de Digital Asset Conference in London. Wellicht heeft Hougan een punt. Misschien is het wel helemaal niet zo gek om het wat rustiger aan te doen. Vooralsnog doen de bitcoin ETF’s het namelijk geweldig. De nieuwe investeringsproducten genereerde al $150 miljard aan handelsvolume in de eerste paar maanden.

Dat er een ethereum spot ETF komt lijkt inmiddels zeker. Maar het scenario van een goedkeuring in mei lijkt momenteel heel ver weg. Niet iedereen is het hier echter mee eens. Eerder deze week zei Larry Fink, de CEO van Blackrock, dat hij gewoon verwacht dat de SEC de ethereum spot ETF’s zal goedkeuren in mei.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie