Erik Juffermans Erik Juffermans
28/03/2024 18:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2024 15:04

BlackRock-baas vindt ethereum ETF nog steeds mogelijk

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
BlackRock-topman vindt ethereum ETF nog steeds mogelijk

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

In mei moet de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de knoop doorhakken over de ethereum spot ETF’s. Afgelopen week ontstond er een hoop onrust over deze beursfondsen. De SEC startte namelijk een onderzoek naar Ethereum (ETH). Er moet namelijk voor eens en altijd duidelijkheid komen of ETH een effect is of een commodity. 

Vanwege deze onrust omtrent Ethereum achten velen de kans klein dat we deze lente de goedkeuring van ethereum spot ETF’s zien. Larry Fink, de CEO van Blackrock, lijkt zich echter weinig zorgen te maken.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Komt er een ethereum ETF?

In gesprek met Fox Business werd Fink gevraagd of Blackrock nog steeds een ethereum spot ETF kan lanceren als ETH als effect zou worden geclassificeerd. Volgens Fink zou dit dan alsnog kunnen.

Blackrock is een van de uitgevers van de bitcoin spot ETF’s, IBIT. Inmiddels is het investeringsfonds ook in de race voor een ethereum spot ETF. Waar ETF experts rond de jaarwisseling vol optimisme waren over de goedkeuring van de bitcoin spot ETF’s, liggen de verwachtingen nu iets anders. ETF experts geven een goedkeuring van de ETH ETF’s in mei momenteel een 20 procent kans.

Blackrock CEO is lovend over crypto ETF’s

In het interview met Fox sprak Fink zich ook uit over het ongekende succes van de bitcoin ETF’s. IBIT is van de 11 bitcoin ETF’s, met meer dan $15 miljard aan assets in beheer, de grootste speler. Fink zegt dat IBIT “het snelst groeiende ETF in de geschiedenis van ETF’s” is.

“Ik ben heel bullish over de toekomst van bitcoin. We creëren nu een markt die meer liquiditeit en meer transparantie heeft. Ik ben aangenaam verrast, en ik had dit nooit zien aankomen.”

Aldus Fink over het succes van de bitcoin ETF’s. Op de vraag of een ethereum ETF de volgende stap is, zei hij: “Wie weet.

Heel duidelijk is Fink dus niet over de kwestie. Wel lijkt hij iets optimistischer dan de ETF-experts die de kans steeds kleiner zien worden dat we deze lente nog een ethereum ETF goedgekeurd zien worden. We gaan het zien.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie