Ivo Melchers Ivo Melchers
20/03/2024 20:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2024 19:49

Ethereum Foundation onderzocht door autoriteiten, onrust in gemeenschap

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum Foundation onderzocht door autoriteiten, onrust in gemeenschap

Foto: Grey82/Shutterstock

De Ethereum (ETH) Foundation, een Zwitserse non-profit organisatie opgericht om de ontwikkeling van Ethereum te ondersteunen en bevorderen, ligt momenteel onder de loep door een niet nader genoemde ‘overheidsinstantie’. De organisatie heeft een vrijwillige en vertrouwelijke aanvraag ontvangen van de instantie in kwestie, wat de cryptogemeenschap in onzekerheid brengt.

Crypto Rewind: ethereum ETF’s dichtbij, inflatiecijfers en meer
Crypto Rewind: ethereum ETF’s dichtbij, inflatiecijfers en meer

Documentverzoek Ethereum Foundation

Het nieuws werd op GitHub, een platform voor code-opslag en samenwerking voor ontwikkelaars wereldwijd, aan het licht gebracht. Pablo Pettinari, een front-end ontwikkelaar bij de Ethereum Foundation, zei op 26 februari namelijk het volgende in een commit:

‘’Deze commit verwijdert een deel van de voettekst omdat we een vrijwillige aanvraag van een overheidsinstantie hebben ontvangen die een verplichting tot vertrouwelijkheid omvatte.’’

Specifiek wordt er in de commit verwezen naar de zogenoemde ‘warrant canary’ die van de website van de Ethereum Foundation is verwijderd. Een warrant canary is een vorm van tekst of visuele waarschuwing die door organisaties wordt gebruikt, vooral door diegenen die bezorgd zijn over een overheidstoezicht, om gebruikers te verzekeren dat ze nooit een geheime dagvaarding of documentaanvraag van de overheid hebben ontvangen.

In het geval van de Ethereum Foundation werd er een kleurrijke vogel getoond op de website.

In 2019 verdween deze ook al van de website. Echter was het destijds slechts een fout, en dus duurde het niet lang voordat hij weer te zien was.

De Ethereum Foundation is vooralsnog niet naar buiten getreden met details.

Een advocaat, bekend met de kwestie, heeft aangegeven dat een documentverzoek aan de Ethereum Foundation mogelijk is uitgevaardigd door een Zwitserse toezichthouder, die daarnaast mogelijk samenwerkt met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

“Ik denk ook dat het eerlijk is om te zeggen dat de Ethereum Foundation niet de enige entiteit is waarvan ze informatie zoeken,” vertelde de advocaat aan CoinDesk.

Advertentie

Kleine kans op ethereum ETF

Of het documentverzoek enige relatie heeft met de strijd om een ethereum spot Exchange-Traded Fund (ETF) is dus niet duidelijk.

Eerder vandaag kon je in het Ethereum nieuws lezen dat Bloomberg ETF experts Eric Balchunas en James Seyffart niet meer zo optimistisch zijn over een spoedige goedkeuring als een tijdje terug. Ze verwachten nu zelfs dat de financiële waakhond in mei, wanneer twee definitieve deadlines verstrijken, alle aanvragen af zal wijzen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie