Timo Bult Timo Bult
11/03/2022 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 12:22

Vertrouwen in Ethereum 2.0: Meer dan 10 miljoen ETH in Deposit Contract

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Vertrouwen in Ethereum 2.0: Meer dan 10 miljoen ETH in Deposit Contract

Foto: Vector-3D/Shutterstock

Het vertrouwen dat Ethereum 2.0 er komt is nog altijd aanwezig. Dit vertrouwen blijft groeien, wat kan worden afgeleid uit de hoeveelheid ether (ETH) die het Eth2 Deposit Contract instroomt. Dit contract heeft nu zelfs de mijlpaal van 10 miljoen ETH bereikt.

Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum Deposit Contract

Het Eth2 Deposit Contract staat ETH bezitters toe hun crypto naar de Beacon Chain te sturen. Dit is de blockchain die parallel loopt aan de huidige blockchain. Het verschil met de huidige blockchain is echter dat de Beacon Chain een Proof-of-Stake (PoS) netwerk is.

Het uiteindelijke doel van Eth2 is natuurlijk de grote overstap naar PoS, een consensusmechanisme dat Ethereum vele malen efficiënter moet maken en de transactiekosten uiteindelijk binnen de perken moet houden. De eerste grote stap van deze update was de lancering van de Beacon Chain waarmee ETH bezitters hun bezittingen al kunnen staken en zodoende beloningen kunnen verdienen.

De tweede grote stap zal de merge zijn, waarmee de huidige blockchain en de nieuwe blockchain samen worden gevoegd. De merge zou dit jaar plaats moeten gaan vinden.

Vertrouwen in Ethereum is groot

Wanneer dit zal gebeuren is echter niet precies bekend. Desalniettemin hebben ethereum bezitters veel vertrouwen in de overstap. Inmiddels staat er maar liefst meer dan 10 miljoen ETH in het smart contract. Dit heeft op dit moment een waarde van bijna €24 miljard op basis van de huidige ethereum prijs op Bitvavo.

Uit data van on-chain-platform Nansen blijkt dat de stortingen van ETH in het contract al sinds de lancering in december 2020 gestaag toenemen.

ETH stortingen in Deposit Contract Beacon Chain – Bron: Nansen
Advertentie

Geen Eth2 meer

Nog niet zo lang geleden maakte de Ethereum Foundation overigens bekend dat het geen gebruik meer zal maken van “Eth2” wanneer het verwijst naar de update. In plaats daarvan noemt het de update nu de ‘consensus layer.’ Hierover lees je in dit artikel meer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie