Thom Derks Thom Derks
22/02/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2023 16:00

Volgende grote Ethereum update voor ETH opnames krijgt lanceerdatum

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Volgende grote Ethereum update voor ETH opnames krijgt lanceerdatum

Foto: Steve Heap/Shutterstock

Het duurt niet lang meer voordat het mogelijk is om ethereum (ETH) te unstaken uit het Proof-of-Stake contract van de nog altijd gloednieuwe blockchain van het project. Ethereum-ontwikkelaar Tim Beiko laat met een update weten dat de ‘Shapella’ update op 28 februari wordt uitgevoerd op het Sepolia testnet.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is Ethereum Shapella?

Shapella is een samenvoeging van Shanghai en Capella, wat twee namen zijn van hard forks voor Ethereum die er in rap tempo aankomen. Een hard fork is een upgrade van de software die deelnemers in het netwerk dwingt om hun nodes van nieuwe software te voorzien.

Middels een hard fork verandert de computercode namelijk dusdanig, dat de oude software niet meer kan communiceren met de nieuwste versie. Deelnemers die niet upgraden koppelen zich dus automatisch los van het netwerk en splitsen zich af van de nodes die de nieuwste software draaien.

Voor het grote publiek is vooral de introductie van de mogelijkheid om ETH op te nemen uit het staking contract een belangrijke ontwikkeling die komt met Shapella. Mocht jij momenteel ether in het contract hebben, dan duurt het dus niet lang meer voordat je die kunt losmaken en eventueel verkopen.

Advertentie

Twee mogelijkheden

Wat betreft de opnames uit het staking-contract zijn er twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is dat een staker alle ethers boven het minimale stakingbedrag van 32 ether opneemt. Op die manier blijft er voldoende ether over om als validator actief te blijven en transacties te werken op Ethereum.

De andere mogelijkheid is om alle tegoeden op te nemen, maar dan kun je niet meer als validator fungeren. De enige manier waarop je dat kan doen met minder dan 32 ETH is via bijvoorbeeld een beursplatform of andere dienstverlener.

Op 28 februari gaat de upgrade live op het Sepolia-testnetwerk. Als daar alles volgens plan verloopt, dan is het Goerli netwerk in maart aan de beurt en daarna is de software als het goed is klaar voor het grote werk.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie