Thom Derks Thom Derks
04/02/2023 19:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2023 19:02

Ethereum lanceert over 3 dagen openbare test voor ETH opnames

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum lanza una prueba pública para retirar ETH en 3 días

Foto: Eddie5/Shutterstock

De volgende grote Ethereum (ETH) update komt steeds dichterbij: de langverwachte Shanghai-Capella upgrade van maart zal eindelijk ETH opnames mogelijk maken. Afgelopen week lanceerde al het Zhejiang testnet en volgende week dinsdag, 7 februari, wordt het testnet toegankelijk voor het grote publiek. Dan staat namelijk de ‘Shapella fork’ gepland.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum Shapella upgrade

De Shanghai-Capella upgrade staat ook wel bekend als Shapella en zal het onder andere mogelijk maken voor stakers om hun ether uit het Proof-of-Stake netwerk te halen. Op het moment van schrijven is dat nog niet mogelijk, waardoor er voor miljarden dollars aan ethereum vastzit in het netwerk.

Om de deadline van maart te halen, staan er nog een aantal testfases op het programma, waar Zhejiang er eentje van is. Als alles volgens plan verloopt, dan is het vanaf maart mogelijk om je stake los te koppelen en te verkopen, mocht je daar interesse in hebben.

Wat dat betreft wordt het ook een spannende periode voor de koers. Er is nu eindelijk sprake van een opleving voor ether en de rest van de markt, maar die opleving kan ten einde komen als er voor miljarden dollars aan ethereum op de markt verschijnen.

Advertentie

Gaat iedereen ETH verkopen?

Om de koers echt omlaag te drukken moet iedereen natuurlijk in de verkoopmodus gaan. De kans dat mensen dat onder deze omstandigheden doen lijkt echter klein. Er is eindelijk weer sprake van optimisme en op dat soort momenten zijn er vaak maar weinig mensen die op de verkoopknop drukken, getuige ook de extreme koersstijgingen van de afgelopen weken.

Volgende week kunnen validators voor het eerst oefenen met het unstaken van ethereum op het testnet van Zhejiang. Als dat allemaal goed verloopt, dan is de upgrade weer een stap dichterbij. Na Zhejiang staan er nog een aantal andere testnets op het programma.

Onder andere Sepolia en Goerli, twee testnets die in het verleden gebruikt zijn om ook het nieuwe Proof-of-Stake consensus mechanisme te testen. De verwachting is dat de Shanghai-Capella upgrade richting het einde van maart lanceert, aldus Ethereum ontwikkelaar Tim Beiko.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie