Erik Juffermans Erik Juffermans
01/02/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2023 13:00

Ethereum ontwikkelaars lanceren testnet voor ETH opnames

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Volgende grote Ethereum update voor ETH opnames krijgt lanceerdatum

Foto: Steve Heap/Shutterstock

Binnenkort volgt een belangrijke grote update voor Ethereum (ETH) waarmee opnames eindelijk mogelijk worden. Vorige week berichtten we al over de testen die ontwikkelaars aan het doen waren in verband met de ETH opnames. Vanaf de eerste dag van februari is ook het testnet ‘Zhejiang’ gelanceerd. 

Op dit testnet kunnen gebruikers participeren in een testfase voor ether opnames. Gebruikers kunnen nu hun ETH storten op het testnet. Na een update volgende week, kunnen de gebruikers hun tokens weer opnemen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grote Ethereum update komt dichtbij

Vorige week waren de ontwikkelaars aan het experimenteren met een shadow fork. Dit is als het ware een duplicatie van het ethereum mainnet waarop testen kunnen worden uitgevoerd zonder het echte Ethereum netwerk aan te tasten. Hierbij werden onder andere testen gedaan met door malware geïnfecteerde blocks. Deze testen lijken positief te zijn doorlopen en nu is het testnet voor gebruikers dus aan de beurt.

De opnames uit de staking contracten zijn langverwacht. Het moment waarop gebruikers weer bij hun ethereum kunnen werd keer op keer uitgesteld. Mocht het testnet van vandaag een succes zijn, dan kunnen we stellen dat het grote moment heel dichtbij komt.

De Ethereum ontwikkelaars hebben de deadline voor de ethereum opnames vastgeprikt op maart. Met de lancering van het testnet ‘Zhejiang’ lijken we dus in de laatste ontwikkelingsfase te zitten. Als alles volgens plan verloopt, kunnen we ergens volgende maand de ETH opnames uit de staking contracten anticiperen.

Neemt Ethereum een risico?

Momenteel zit ongeveer 25 miljard dollar aan ETH vast in het staking contract van Ethereum. Toch zijn er ontwikkelaars die de grote update liever uitgesteld zien worden. Volgens Ethereum ontwikkelaar Micah Zoltu wordt een groot risico genomen door zo gehaast de opnames mogelijk te maken.

“Het voelt alsof we niet denken aan de lange termijn gezondheid van Ethereum. We denken vooral aan datgene waar het grote publiek op wacht.”

Desondanks is er dus toch voor gekozen om de opnames zo snel mogelijk te faciliteren. 25 miljard dollar aan gestakete tokens is niet niks, en wie weet wat de reactie zou zijn als er opnieuw vertragingen op zouden treden.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie