Thom Derks Thom Derks
21/01/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2023 17:00

Ethereum ontwikkelaar wil grote update voor opnames uitstellen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum lanza una prueba pública para retirar ETH en 3 días

Foto: Eddie5/Shutterstock

Na het succes van de Merge van afgelopen september, waarmee Ethereum (ETH) overstapte van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake, staat voor maart de volgende grote upgrade op het programma. Dan hebben we het natuurlijk over de ‘Shanghai’ upgrade en de verwachting is dat het daarmee mogelijk wordt om fondsen op te nemen uit het staking contract van Ethereum, wat op dit moment nog niet kan.

Nieuwe tegenslag voor ethereum ETF’s, SEC stelt beslissingen uit
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

$25 miljard aan ethereum zit vast

Op het moment van schrijven zit meer dan 25 miljard dollar aan ETH ‘vast’ in het Proof-of-Stake netwerk van Ethereum. Dat vermogen zit vast, omdat het smart contract nog geen functie voor opames bevat. Het is slechts mogelijk om ether naar het smart contract te sturen, maar de omgekeerde weg is op dit moment nog afgesloten.

De Shanghai upgrade moet daar verandering in brengen, maar vanuit de belangrijkste ontwikkelaars van Ethereum is er nog wat discussie over de timing en exacte inhoud van de upgrade. “Het voelt alsof we niet denken aan de lange termijn gezondheid van Ethereum. We denken vooral aan datgene waar het grote publiek op wacht,” aldus Ethereum-ontwikkelaar Micah Zoltu tijdens de All Core Developer call deze week.

Advertentie

Twee tot vier weken uitstel?

De Shanghai hard fork staat gepland voor maart, maar de verandering die Zoltu zou willen had waarschijnlijk nog twee tot vier weken extra op zich laten wachten. Het is echter nog maar de vraag of de meerderheid daar daadwerkelijk voor openstaat.

Het gaat om een technisch detail met betrekking tot de opnames, die mogelijk in de toekomst voor “eindeloze hoofdpijn” zou zorgen voor ontwikkelaars. Sommigen pleiten er om die reden dan ook voor om de upgrade uit te stellen naar de “Cancun” upgrade, die na Shanghai volgt.

“Het introduceren van nieuwe code waarvan we weten dat deze in de nabije toekomst weer moet worden vervangen, betekent dat we ’technical debt’ toevoegen die vermeden kan worden,” aldus Zoltu. Voor nu is het dus nog even wachten op het finale antwoord op dit vraagstuk.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie