Thom Derks Thom Derks
08/01/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2023 20:00

Grote Ethereum update ‘Shanghai’ staat gepland voor maart 2023

Nieuws
Ethereum netwerk staat in het rood voor het eerst in een jaar

Foto: gopixa/Shutterstock

Op 5 januari kwamen de ontwikkelaars van Ethereum (ETH) bij elkaar voor de tweewekelijkse vergadering van het team. Tijdens deze vergaderingen bespreken de ontwikkelaars potentiële verbeteringen voor het crypto platform. Voor de 152e editie van de All Core Developers Execution (ACDE) vergadering van 5 januari stond onder andere de ‘Shanghai’ upgrade op de planning.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum ‘Shanghai’ upgrade

De ontwikkelaars verwachten de Shangai update op het mainnet van Ethereum in maart te lanceren. Een belangrijk onderdeel van deze hard fork is de mogelijkheid om staked ETH op te nemen. Momenteel kunnen gebruikers nog niet hun ether uit het smart contract van de Beacon chain halen, de Proof-of-Stake blockchain van Ethereum.

Dit betekent dat deze gebruikers in maart hun ETH eindelijk weer kunnen opnemen, die ze mogelijk al sinds 2020 hebben vastgezet. Sommige investeerders vrezen dat dit een dip in de ETH koers kan veroorzaken. Het is namelijk mogelijk dat een grote groep gebruikers hun ETH uit het smart contract haalt en verkoopt. Dat is echter verre van zeker, deze investeerders verdienen namelijk rendement door hun ETH vast te zetten.

Advertentie

ETH ontwikkelaars focussen op maart

De focus voor de lancering van de nieuwe upgrade voor het netwerk ligt op maart 2023. Vanaf dat moment moet het dus mogelijk zijn om staked ether los te maken en te verkopen. Volgende maand moeten de publieke testnets online en als dat allemaal goed gaat, dan is het tijd voor het echte werk op het mainnet.

Overigens sprak Ethereum-oprichter Vitalik Buterin ook nog zijn zorgen uit over het toevoegen van teveel zaken aan het netwerk. “In de Ethereum Virtual Machine is het veel moeilijker om dingen weg te halen. Er zijn applicaties geschreven in de EVM code en als de EVM verandert, dan kunnen deze applicaties niet veranderen. Het is een van mijn grote zorgen dat het onmogelijk is om upgrades weer weg te halen”, aldus Buterin.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie