Erik Juffermans Erik Juffermans
24/01/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2023 16:00

Ethereum ontwikkelaars starten generale repetitie van ETH opnames

icon-ethereum
Ethereum nieuws
El cofundador de Ethereum envió una cantidad gigante de ETH a Kraken

Foto: MAHATHIR MOHD YASIN/Shutterstock

Binnenkort staat de volgende grote update voor Ethereum (ETH) op de planning: ‘Shanghai.’ Na deze update moet het onder andere mogelijk worden om ETH uit het staking contract te halen. Ethereum ontwikkelaars zijn momenteel deze functies aan het testen via een zogenaamde shadow fork. Dit is een generale repetitie voordat de echte hard fork op het zogeheten mainnet van Ethereum plaatsvindt. ETH ontwikkelaar Marius Van Der Wijden maakt dit via Twitter bekend:

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Shanghai update steeds dichterbij

Na meerdere malen uitstellen, staat de lancering van Shanghai voor maart op de kalender. Momenteel zit er maar liefst 25 miljard dollar aan ethereum vast in het staking contract op het Ethereum netwerk. Het uitstel heeft tot kritiek geleid, en de druk op de ontwikkelaars om zo snel mogelijk met de update te komen is flink opgevoerd.

De ontwikkelaars hebben, zoals gezegd, een shadow fork gecreëerd. Dit is een exacte kopie van het Ethereum netwerk, die puur bedoeld is om de functionaliteit van updates te testen. De ontwikkelaars doen dit onder andere door nodes te infecteren met malware en te kijken hoe het netwerk hierop reageert. Het lijkt er dus op dat er schot in de zaak zit, maar er zijn zorgen geuit over de haast waarmee de ontwikkelaars de stakers tegemoet willen komen. 

Neemt Ethereum een groot risico?

Volgens Micah Zoltu, ook een Ethereum ontwikkelaar, is haast niet goed voor de langetermijnsgezondheid van het Ethereum netwerk. 

“Het voelt alsof we niet denken aan de lange termijn gezondheid van Ethereum. We denken vooral aan datgene waar het grote publiek op wacht.”

Het zou volgens Zoltu beter zijn als de verandering wordt uitgesteld. Wellicht zelfs naar de volgende grote update na Shanghai, genaamd ‘Cancun’. Hij meent dat de haast ertoe zal leiden dat er in de nabije toekomst een hoop extra programmeerwerk gedaan moet worden.

“Het introduceren van nieuwe code waarvan we weten dat deze in de nabije toekomst weer moet worden vervangen, betekent dat we ’technical debt’ toevoegen die vermeden kan worden.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie