Erik Juffermans Erik Juffermans
09/12/2022 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2022 13:10

Volgende grote Ethereum update lanceert maart 2023

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Volgende grote Ethereum update lanceert maart 2023

Foto: Visual Unit/Shutterstock

De ontwikkelaars bij Ethereum (ETH) zijn in de voorbereiding van de Shanghai update. Hier hebben we recent al uitgebreid over bericht. De update zal onder andere opnames van ‘gestakete’ ether eindelijk mogelijk maken. De ontwikkelaars waren het aanvankelijk niet eens over het exacte tijdstip van deze update, maar lijken dat inmiddels wel te zijn.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum update in maart 2023

In een artikel eind november bespraken we dat het Ethereum team niet op een lijn zat wat betreft de planning. Een deel van de ontwikkelaars wilde bepaalde onderdelen van de update in maart 2023 lanceren en de andere onderdelen pas in de herfst. Het andere deel van het team wilde alles als een geheel in de herfst uitrollen.

Dit zorgde voor de nodige spanning bij stakers van ethereum. Deze ETH zit namelijk vast en kan momenteel niet worden verplaatst. Over het exacte moment waarop ethereum bezitters toegang krijgen tot hun tokens, werd erg vaag gedaan. Nu hebben de ontwikkelaars dus eindelijk een datum bekendgemaakt; het wordt toch maart 2023. Dit zal de Ethereum stakers gerust stellen.

Ethereum proto-danksharding?

Vervolgens zal in de herfst van volgend jaar het tweede deel van de Shanghai update lanceren. Het meest opvallende onderdeel hiervan heet proto-danksharding. Deze update zal het Ethereum netwerk aanzienlijk versnellen en meer capaciteit geven.

Sharding is een blockchain term die het best beschreven kan worden als opdelen. De blockchain wordt als het ware in meerdere shards of delen opgedeeld. Elk deel opereert vervolgens onafhankelijk van elkaar wat het mogelijk maakt veel meer transacties per seconde te verwerken.

Momenteel verwerkt Ethereum enkele tientallen transacties per seconde. Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum, gaf in het verleden aan dat technieken zoals sharding deze capaciteit potentieel kunnen opschalen tot tienduizenden transacties per seconde.

Al met al goed nieuws vanuit het Ethereum kamp dus. De komende maanden zullen de ontwikkelaars druk verder gaan met het testen van de voorgestelde updates. Over vier maanden zullen, als het goed is, de eerste updates van Shanghai in werking worden gesteld.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie