Thom Derks Thom Derks
05/12/2022 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2022 17:00

Ethereum oprichter Vitalik Buterin: focus op de tech, niet op de prijs

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum netwerk staat in het rood voor het eerst in een jaar

Foto: gopixa/Shutterstock

Het grote brein achter Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, maant de crypto-gemeenschap tot rust en vraagt mensen de focus te verleggen van de prijs naar de tech. Uiteindelijk moeten we het doen met de technologie en als die goed is, dan volgt de prijs vanzelf, zo is het idee van Buterin.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto bearmarkt vermoeidheid heerst

Wat we op dit moment veel zien is dat mensen klaar en moe zijn met de industrie. De onderstaande CoinMamba is daar een goed voorbeeld van. Deze crypto-influencer zegt na negen jaar in de industrie helemaal klaar te zijn met de oplichters en behoorlijk vermoeid te zijn van alle ellende.

Sinds de implosie van FTX wordt de industrie overspoeld met negatief nieuws, waaronder het omvallen van BlockFi, wat een direct gevolg is van de problemen bij FTX. Niet lang daarna kwam het nieuws binnen dat het DeFi-protocol Ankr voor meerdere miljoenen is gehackt.

Om aan alle negativiteit een einde te maken, wenst Buterin dat de gemeenschap zich even niet meer richt op de prijs. In plaats daarvan zou het volgens de oprichter van Ethereum goed zijn om ons te focussen op de technologie en de toepassingen binnen het ecosysteem.

Advertentie

Terug naar de basis van crypto

Wat Buterin eigenlijk zegt is dat het belangrijk is om terug te keren naar de basis. De technologie is uiteindelijk waar het allemaal mee begonnen is. Wat dat betreft is het belangrijk om naar de positieve zaken te kijken. Wat kunnen we leren van het FTX-schandaal en de vele DeFi-hacks?

In de eerste plaats dat het gevaarlijk is om je vermogen bloot te stellen aan gecentraliseerde partijen en probeersels binnen de DeFi-wereld. Wat dat betreft is het niet vreemd dat we nu veel mensen zien die ervoor kiezen om terug naar de basis te gaan, waaronder terug naar bitcoin (BTC).

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie