Roy van Krieken Roy van Krieken
02/12/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2022 20:04

DeFi protocol Ankr slachtoffer van grote hack

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi protocol Ankr slachtoffer van grote hack

Foto: Zarko Prusac / Shutterstock.com

Ankr (ANKR), een DeFi platform dat bovenop het BNB-netwerk is gebouwd, lijkt onlangs het slachtoffer te zijn geworden van een grote exploit of hack waarbij miljoenen zijn buit gemaakt door de dader. De exploit werd voor het eerst opgemerkt door blockchain-security bedrijf PeckShield. Inmiddels heeft de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), ook al gereageerd op de kwestie.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ankr exploit

Hoewel het momenteel nog niet duidelijk is wat er precies is gebeurd, kan er wel gesteld worden dat er iets niet helemaal in de haak was. Er zou mogelijk een kwetsbaarheid zijn gebonden in de aBNB token en om die reden heeft Ankr vrijwel direct een oproep gedaan aan exchanges om de handel in deze token stop te zetten.

De aanvaller zou in staat zijn geweest om zeker een astronomische hoeveelheid aBNB, wat een token is die wordt gestaked op het Ankr protocol, te minten. Naar verluidt zouden deze tokens een marktwaarde van meer dan $5 miljoen hebben.

Het team van Ankr heeft wel al bekend gemaakt dat gebruikerstegoeden geen gevaar lopen en dat gebruikers dus niet bang hoeven te zijn dat de dader er met hun geld vandoor gaat. Hoe de dader precies in staat was om de systemen van Ankr te misbruiken of binnen te dringen is momenteel nog onbekend.

Binance CEO

De CEO van Binance heeft wel al een mogelijk scenario op Twitter gedeeld. Hij stelt dat de eerste analyses signaleren dat de dader toegang had tot een private key van een ontwikkelaar op Ankr. Binance heeft inmiddels het opnemen van aBNB stopgezet en zo’n $3 miljoen die mogelijk met de exploit te maken had bevroren.

“Eerste analyse is dat de private sleutel van de ontwikkelaar is gehackt, en dat de hacker het smart contract heeft aangepast naar een meer kwaadaardige. Binance heeft opnames een paar uur geleden gepauzeerd. Ook bevroor ongeveer $3m die hackers verplaatsen naar onze CEX.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie