Timo Bult Timo Bult
28/11/2022 17:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2022 17:47

BlockFi vraagt faillissement aan: FTX debacle nog niet afgelopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Debacle crypto: reembolso parcial tras la quiebra

Foto: Jarretera / Shutterstock.com

Weer een grote naam heeft faillissement aangevraagd. Dit keer is het ’t crypto-leenplatform BlockFi dat de handdoek in de ring gooit. Het bedrijf heeft een zogenoemde chapter 11 faillissement aangevraagd wat ook wel gezien kan worden als een aanvraag voor uitstel van betaling.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto-platform BlockFi heeft 100.000 schuldeisers

Het omvallen van BlockFi is een direct gevolg van FTX dat eerder ten onder ging. FTX bood het platform afgelopen zomer nog $250 miljoen aan hulp. Dat bedrag werd later verhoogd naar $400 miljoen. Deze reddingsboei is nu dus weggevallen voor BlockFi.

Het hing dan ook al een tijdje in de lucht. Eerder deze maand was in het crypto nieuws te lezen dat het platform opnames heeft gepauzeerd. Volgens een aankondiging heeft BlockFi ruim 100.000 schuldeisers waarvan een FTX.US is met $275 miljoen aan claims. Daarna komt de Securities and Exchange Commission (SEC) met $30 miljoen aan claims. De toezichthouder legde het platform begin dit jaar een enorme boete op waarvan nog $30 miljoen openstaat.

De grootste schuldeiser is Ankura Trust Company. Dat bedrijf heeft een claim van maar liefst $730 miljoen. BlockFi zelf heeft nog $257 miljoen in de kas liggen.

Problemen begonnen al bij Terra (LUNA)

De problemen bij BlockFi spelen al lange tijd. Toen Terra (LUNA) eerder dit jaar instortte ging het investeringsfonds Three Arrows Capital (3AC) mee ten onder. Des tijds kondigde de CEO van BlockFi, Zac Prince, aan dat het een grote klant moest liquideren. Dat ging toen waarschijnlijk om 3AC.

Hierdoor zar BlockFi met een enorm tekort. FTX bood een reddingsboei met een lening. Maar zoals je eerder al kon lezen viel ook dit plan in duigen. Of er voor klanten van BlockFi nog wat overblijft blijft afwachten. Een chapter 11 faillissement houdt in dat het bedrijf zal gaan herstructureren met als doel aan alle schuldeisers tegemoet te kunnen komen:

“Als onderdeel van zijn herstructureringsinspanningen zal het bedrijf zich richten op het innen van alle verplichtingen jegens BlockFi door zijn tegenpartijen, inclusief FTX en aanverwante bedrijfsentiteiten (“FTX”).”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement