Timo Bult Timo Bult
25/06/2022 07:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2022 07:15

FTX exchange helpt BlockFi met $250 miljoen krediet in crypto storm

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Ivan Babydov/Shutterstock

De grote cryptocurrency exchange FTX heeft maar liefst $250 miljoen in BlockFi gestoken. De kapitaalinjectie vloeit voort uit een directere samenwerking tussen de twee partijen en is een direct gevolg van de enorme volatiliteit op de cryptomarkten. Het voorkomt dat BlockFi omvalt door de problemen die de situatie op de markt heeft veroorzaakt.

Nu direct crypto kopen en ruilen via Ledger door nieuwe samenwerking
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX exchange redder in nood voor BlockFi

De dalende bitcoin (BTC) koers zorgt voor veel problemen binnen de crypto industrie. Crypto bedrijven die wellicht niet helemaal voorbereid waren op een neergang als deze zitten nu in de problemen. Bijvoorbeeld doordat zij hun schulden niet meer kunnen terugbetalen aan andere partijen. Dit kan op den duur een verdere kettingreactie veroorzaken waarbij crypto bedrijf na bedrijf omvalt.

BlockFi zat in een vergelijkbare situatie als gevolg van de problemen bij Three Arrows Capital. BlockFi is een crypto exchange waar traders ook bijvoorbeeld crypto kunnen lenen om trades te doen. Een zo’n partij die dit deed was Three Arrows Capital, een hedgefonds.

Eerder was in het crypto nieuws te lezen dat dit fonds diep in de problemen zit. Het zou zelfs zo erg zijn dat het fonds op het punt van omvallen staat. In dat geval zou het zijn schulden niet meer kunnen afbetalen en zullen partijen als BlockFi dus in de problemen komen. Daarom biedt FTX een reddende hand door $250 miljoen aan doorlopend krediet te bieden.

BlockFi kan met hulp van FTX storm doorstaan

Met de kredietverstrekking stelt de CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, dat het BlockFi kan helpen navigeren door de storm die nu woedt. Hierover zij hij deze week op Twitter:

“Leiderschap betekent soms daadkrachtig optreden en dat is wat BlockFi deed: lastige tegenpartijen verwijderen vóórdat ze een probleem worden, en cash geld toevoegen vóórdat het nodig is.”

Uiteraard staat hier tegenover dat de twee partijen nu nauwer zullen samenwerken. Het verstevigt de positie van FTX binnen het crypto-ecosysteem en de samenwerking met BlockFi past binnen het uitgebreide pallet aan handelsmogelijkheden dat FTX biedt.

De exchange groeit de afgelopen tijd hard en bevindt zich inmiddels tot de groten der aarde. Onlangs lanceerde het nog een gereguleerd handelsplatform in het streng gereguleerde Japan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie