Ivo Melchers Ivo Melchers
15/11/2022 17:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2022 17:18

BlockFi houdt opnames gepauzeerd: FTX ondergang heeft grote impact

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/J illustration

Vorige week kon je lezen dat BlockFi het eerste slachtoffer leek te gaan worden na de ondergang van FTX. Het crypto-leenplatform had namelijk bekend gemaakt dat het de opnames ‘tijdelijk’ zou moeten pauzeren. BlockFi liet destijds middels een tweet weten dat het gebrek aan duidelijkheid omtrent de situatie bij FTX de reden was voor het pauzeren van de opnames.

Gisteren heeft BlockFi een update geplaatst op zijn website over de gehele situatie. Het bedrijf ontkent de geruchten dat een meerderheid van de assets vastzat in FTX, maar geeft wel aan dat het significante blootstelling heeft aan de failliete cryptocurrency exchange:

‘’De geruchten dat de meeste BlockFi activa bij FTX worden bewaard zijn onjuist. Dat gezegd hebbende, we hebben wel een aanzienlijke blootstelling aan FTX en aanverwante bedrijfsentiteiten. Deze omvatten verplichtingen aan ons door Alameda, activa die worden aangehouden op FTX en niet-opgenomen bedragen van onze kredietlijn met FTX.US.’’

BlockFi geeft aan het de opnames vooralsnog gepauzeerd zullen blijven en het vraagt klanten om geen cryptocurrencies te storten in hun account.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat volgt voor BlockFi?

Het team bevestigde in de update dat ze voldoende liquiditeit hebben om alle opties te onderzoeken. Ook zijn externe adviseurs zoals Haynes en Boone ingeschakeld om BlockFi te gaan helpen bij het navigeren door de volgende stappen.

‘’Hoewel we zullen blijven werken aan het innen van alle verplichtingen aan BlockFi, verwachten we dat het innen van de verplichtingen aan ons door FTX zal worden vertraagd naarmate FTX het faillissementsproces doorloopt.’’

Advertentie

BlockFi en FTX US

Het leenplatform kwam eerder dit jaar ook al in de problemen, na de ineenstorting van Terra (LUNA). In juli kwamen BlockFi en de Amerikaanse tak van FTX, FTX US, een lening van $400 miljoen dollar overeen. Hierdoor was het platform in staat om destijds te kunnen overleven.

De problemen rondom FTX lagen in principe alleen bij de internationale tak, maar het leek al zeer onwaarschijnlijk dat de Amerikaanse tak buiten schot zou blijven. Later kwam dan ook naar voren dat FTX US ook was meegenomen in de faillissementsaanvraag.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie