Erik Juffermans Erik Juffermans
18/10/2022 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2022 11:30

Ethereum start testfase voor nieuwe grote update

icon-ethereum
Ethereum nieuws
JPMorgan: Aantal Ethereum stakers zal na Shanghai update juist stijgen

Foto: mk1one/Shutterstock

De ontwikkelaars van Ethereum (ETH) zijn begonnen met de voorbereidingen voor de volgende grote update van het netwerk. Dit maakte de Ethereum Foundation afgelopen vrijdag bekend. Een maand na de succesvolle implementatie van de “Merge” is de volgende grote mijlpaal dus al in zicht. De nieuwe update, die ergens rond september 2023 zal worden uitgevoerd, heet ‘Shanghai’.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum improvement proposal 4895

De testfase, of het testnet, dat nu dus al gaat beginnen wordt Shandong genoemd, vernoemd naar een Chinese provincie. Het is nog onduidelijk welke veranderingen deze update precies met zich mee zal brengen. Wel hebben de ontwikkelaars laten doorschemeren welke aanpassingen hoog op het verlanglijstje staan. Tijdens de testfase zullen de ontwikkelaars bekijken welke veranderingen haalbaar zijn en welke niet. De meest genoemde aanpassing is Ethereum Improvement Proposal (EIP) 4895.

De langverwachte merge van vorige maand betekende voor Ethereum de transitie van een proof-of-work (PoW) systeem naar een proof-of-stake (PoS) systeem. Dat houdt simpel gezegd in dat gebruikers nu transacties kunnen valideren en tegelijkertijd een passief inkomen genereren door hun ether te staken. Dit betekent echter wel dat gebruikers hun ETH tokens vast moeten zetten en deze dus voor een langdurige periode niet kunnen gebruiken. 

EIP 4895 zal een significante verbetering voor het huidige PoS systeem van Ethereum betekenen. Deze update zal het namelijk mogelijk maken om de gestakete ether en het verdiende rendement gemakkelijk te verplaatsen.

Ethereum Sharding

Een andere langverwachte aanpassing die met de Shanghai update lanceert is “proto-danksharding”. Dit is een aanpassing die rollups mogelijk maakt. Dit houdt in dat het netwerk grote aantallen transacties sneller kan verwerken door steekproefsgewijs een kleiner aantal transacties te verifiëren. Simpel gezegd worden er dan dus meerdere transacties als een enkele transactie verwerkt. 

In het verleden heeft Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin al aangegeven dat het versnellen en goedkoper maken van transacties op het netwerk essentieel is voor de toekomst van Ethereum. Momenteel verwerkt Ethereum enkele tientallen transacties per seconde. Met behulp van de bovenstaande sharding technologie zal het Ethereum netwerk potentieel tienduizenden transacties per seconde kunnen verwerken. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?
Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s
Advertentie