Erik Juffermans Erik Juffermans
18/10/2022 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2022 11:30

Ethereum start testfase voor nieuwe grote update

icon-ethereum
Ethereum nieuws
JPMorgan: Aantal Ethereum stakers zal na Shanghai update juist stijgen

Foto: mk1one/Shutterstock

De ontwikkelaars van Ethereum (ETH) zijn begonnen met de voorbereidingen voor de volgende grote update van het netwerk. Dit maakte de Ethereum Foundation afgelopen vrijdag bekend. Een maand na de succesvolle implementatie van de “Merge” is de volgende grote mijlpaal dus al in zicht. De nieuwe update, die ergens rond september 2023 zal worden uitgevoerd, heet ‘Shanghai’.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum improvement proposal 4895

De testfase, of het testnet, dat nu dus al gaat beginnen wordt Shandong genoemd, vernoemd naar een Chinese provincie. Het is nog onduidelijk welke veranderingen deze update precies met zich mee zal brengen. Wel hebben de ontwikkelaars laten doorschemeren welke aanpassingen hoog op het verlanglijstje staan. Tijdens de testfase zullen de ontwikkelaars bekijken welke veranderingen haalbaar zijn en welke niet. De meest genoemde aanpassing is Ethereum Improvement Proposal (EIP) 4895.

De langverwachte merge van vorige maand betekende voor Ethereum de transitie van een proof-of-work (PoW) systeem naar een proof-of-stake (PoS) systeem. Dat houdt simpel gezegd in dat gebruikers nu transacties kunnen valideren en tegelijkertijd een passief inkomen genereren door hun ether te staken. Dit betekent echter wel dat gebruikers hun ETH tokens vast moeten zetten en deze dus voor een langdurige periode niet kunnen gebruiken. 

EIP 4895 zal een significante verbetering voor het huidige PoS systeem van Ethereum betekenen. Deze update zal het namelijk mogelijk maken om de gestakete ether en het verdiende rendement gemakkelijk te verplaatsen.

Ethereum Sharding

Een andere langverwachte aanpassing die met de Shanghai update lanceert is “proto-danksharding”. Dit is een aanpassing die rollups mogelijk maakt. Dit houdt in dat het netwerk grote aantallen transacties sneller kan verwerken door steekproefsgewijs een kleiner aantal transacties te verifiëren. Simpel gezegd worden er dan dus meerdere transacties als een enkele transactie verwerkt. 

In het verleden heeft Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin al aangegeven dat het versnellen en goedkoper maken van transacties op het netwerk essentieel is voor de toekomst van Ethereum. Momenteel verwerkt Ethereum enkele tientallen transacties per seconde. Met behulp van de bovenstaande sharding technologie zal het Ethereum netwerk potentieel tienduizenden transacties per seconde kunnen verwerken. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie