Erik Juffermans Erik Juffermans
08/11/2022 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2022 19:00

Grote Ethereum update zal ook transactiekosten drastisch verminderen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
JPMorgan: Aantal Ethereum stakers zal na Shanghai update juist stijgen

Foto: mk1one/Shutterstock

Nieuwe details zijn bekendgemaakt over de specifieke inhoud van Ethereum’s volgende grote update; de Shanghai update. Naast het aanpakken van Ethereums transactiesnelheid, zal de update ook lagere transactiekosten voor grote gebruikers met zich meebrengen, blijkt uit een nieuw Ethereum Improvement Proposal (EIP).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum Improvement Proposal (EIP) 3651

De Shanghai update zal ergens rond september volgend jaar worden uitgevoerd. De update zal het onder andere mogelijk maken om gestakete ether te verplaatsen. Momenteel zijn ethereum (ETH) stakers gedwongen om hun tokens voor langere tijd vast te zetten. Deze verandering zal het staken van ether voor veel holders een stuk aantrekkelijker maken. 

Een ander voorstel dat is bekend gemaakt is EIP-3651, genaamd WARM Coinbase. Deze software update zal de transactiekosten voor grote deelnemers aan het Ethereum netwerk aanzienlijk verlagen. De naam heeft overigens niks te maken met de gelijknamige crypto exchange. Coinbase is ook de naam van het softwareprogramma van Ethereum dat deelnemers gebruiken om transacties in blocks te plaatsen.

Momenteel moeten transacties meerdere keren communiceren met het programma. Dit kost veel tijd en leidt dus ook tot hogere transactiekosten. EIP-3651 moet dit probleem oplossen en het aantal interacties tussen transactie-aanvragen en de software inperken. Momenteel betalen handelaren ook kosten voor mislukte transacties. Dit zal met ingang van de update niet meer het geval zijn. Naast validators zullen dus ook handelaren veel profijt hebben van deze verandering.

Meer transacties per seconde op Ethereum

Momenteel zijn de ontwikkelaars van Ethereum bezig met het voorbereiden van de Shanghai update. In een testnet bekijken ze welke voorstellen reëel zijn en uiteindelijk in de update geïncludeerd kunnen worden. Dit testnet heet Shandong, vernoemd naar een Chinese provincie.

Het meest belangrijke voorstel wat waarschijnlijk in de update zal komen in EIP-4895. Dit zal de eerder genoemde mogelijkheid met zich meebrengen om gestakete ether en verdiend rendement te verplaatsen. 

Een andere grote verandering die wordt verwacht is sharding. Deze technologie zal het aantal transacties per seconde aanzienlijk gaan opschroeven. Momenteel verwerkt het Ethereum netwerk enkele tientallen transacties per seconde. Met behulp van sharding kan dit aantal naar potentieel 100 duizend transacties per seconde gaan. Dit is mogelijk door steekproefsgewijs meerdere transacties in kortere tijd goed te keuren.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie