Erik Juffermans Erik Juffermans
08/11/2022 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2022 19:00

Grote Ethereum update zal ook transactiekosten drastisch verminderen

Nieuws
JPMorgan: Aantal Ethereum stakers zal na Shanghai update juist stijgen

Foto: mk1one/Shutterstock

Nieuwe details zijn bekendgemaakt over de specifieke inhoud van Ethereum’s volgende grote update; de Shanghai update. Naast het aanpakken van Ethereums transactiesnelheid, zal de update ook lagere transactiekosten voor grote gebruikers met zich meebrengen, blijkt uit een nieuw Ethereum Improvement Proposal (EIP).

Un crypto café resultó en una broma cara: 1,6 BTC por una comida
Un crypto café resultó en una broma cara: 1,6 BTC por una comida

Ethereum Improvement Proposal (EIP) 3651

De Shanghai update zal ergens rond september volgend jaar worden uitgevoerd. De update zal het onder andere mogelijk maken om gestakete ether te verplaatsen. Momenteel zijn ethereum (ETH) stakers gedwongen om hun tokens voor langere tijd vast te zetten. Deze verandering zal het staken van ether voor veel holders een stuk aantrekkelijker maken. 

Een ander voorstel dat is bekend gemaakt is EIP-3651, genaamd WARM Coinbase. Deze software update zal de transactiekosten voor grote deelnemers aan het Ethereum netwerk aanzienlijk verlagen. De naam heeft overigens niks te maken met de gelijknamige crypto exchange. Coinbase is ook de naam van het softwareprogramma van Ethereum dat deelnemers gebruiken om transacties in blocks te plaatsen.

Momenteel moeten transacties meerdere keren communiceren met het programma. Dit kost veel tijd en leidt dus ook tot hogere transactiekosten. EIP-3651 moet dit probleem oplossen en het aantal interacties tussen transactie-aanvragen en de software inperken. Momenteel betalen handelaren ook kosten voor mislukte transacties. Dit zal met ingang van de update niet meer het geval zijn. Naast validators zullen dus ook handelaren veel profijt hebben van deze verandering.

Meer transacties per seconde op Ethereum

Momenteel zijn de ontwikkelaars van Ethereum bezig met het voorbereiden van de Shanghai update. In een testnet bekijken ze welke voorstellen reëel zijn en uiteindelijk in de update geïncludeerd kunnen worden. Dit testnet heet Shandong, vernoemd naar een Chinese provincie.

Het meest belangrijke voorstel wat waarschijnlijk in de update zal komen in EIP-4895. Dit zal de eerder genoemde mogelijkheid met zich meebrengen om gestakete ether en verdiend rendement te verplaatsen. 

Een andere grote verandering die wordt verwacht is sharding. Deze technologie zal het aantal transacties per seconde aanzienlijk gaan opschroeven. Momenteel verwerkt het Ethereum netwerk enkele tientallen transacties per seconde. Met behulp van sharding kan dit aantal naar potentieel 100 duizend transacties per seconde gaan. Dit is mogelijk door steekproefsgewijs meerdere transacties in kortere tijd goed te keuren.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Advertentie