Erik Juffermans Erik Juffermans
25/11/2022 15:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2022 15:11

Nieuwe details over volgende Ethereum update bekend

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Nieuwe details over volgende Ethereum update bekend

Foto: kkssr/Shutterstock

Recent berichtten we al over de volgende grote update van Ethereum (ETH), genaamd de Shanghai update. Momenteel zitten de ontwikkelaars in de testfase en zijn ze aan het kijken welke veranderingen uiteindelijk in de update terecht zullen komen. Er is nu iets meer duidelijk over welke voorstellen hoogstwaarschijnlijk de update zullen halen.

Ethereum Foundation onderzocht door autoriteiten, onrust in gemeenschap
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Planning Ethereum update onduidelijk

Het zal waarschijnlijk mogelijk worden om gestakete ethereum te verplaatsen als onderdeel van Ethereum improvement proposal (EIP) 4895. Ook voorstellen om de schaalbaarheid van het netwerk te verhogen lijken de update te halen. Wanneer de update exact zal plaatsvinden is echter minder duidelijk. Aanvankelijk zou deze rond september 2023 plaatsvinden, maar die datum staat nu dus op losse poten.

De planning van de update is onduidelijk omdat er wat verdeeldheid hierover lijkt te zijn onder de ontwikkelaars. Een deel hiervan wil EIP-4895 samen met enkele kleine updates al in maart lanceren, en de andere grote veranderingen in de herfst doorvoeren. Het andere deel wil alle veranderingen tegelijkertijd in één enkele update doorvoeren in de herfst van 2023.

Ethereum Sharding

Over de inhoud van de Shanghai update zitten de ontwikkelaars gelukkig wel op één lijn. Over de uitvoering zullen ze nog even rond de tafel moeten. EIP-4844 heeft ook de uiteindelijke selectie gehaald. Dit is het voorstel dat de eerder genoemde schaalbaarheid onder handen moet nemen. Dit voorstel gaat over sharding, een blockchain techniek die het aantal transacties dat het Ethereum netwerk aankan aanzienlijk moet verhogen.

Naast de twee eerder genoemde prioriteiten zijn een aantal andere voorstellen ook meegenomen in de definitieve plannen voor de Shanghai update. Deze voorstellen gaan over het verbeteren van de veiligheid van de smart contracts op het Ethereum netwerk. 

Ethereum stakers beginnen de laatste tijd wat nerveus te worden. Ze vragen zich af wanneer ze hun gestakete ethereum kunnen verplaatsen. Aanvankelijk was er een soft deadline hiervoor bekend gemaakt voor 6 tot 12 maanden na de merge. Uiterlijk in september volgend jaar dus. Tot zover hebben de ontwikkelaars nog geen duidelijkheid kunnen geven over de exacte datum van de update en zullen de ethereum stakers voorlopig in spanning moeten wachten op uitsluitsel.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie