Erik Juffermans Erik Juffermans
25/11/2022 15:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2022 15:11

Nieuwe details over volgende Ethereum update bekend

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Nieuwe details over volgende Ethereum update bekend

Foto: kkssr/Shutterstock

Recent berichtten we al over de volgende grote update van Ethereum (ETH), genaamd de Shanghai update. Momenteel zitten de ontwikkelaars in de testfase en zijn ze aan het kijken welke veranderingen uiteindelijk in de update terecht zullen komen. Er is nu iets meer duidelijk over welke voorstellen hoogstwaarschijnlijk de update zullen halen.

Ethereum ETF’s dagen verwijderd van lancering: Koers klaar voor sprong?
Ethereum ETF's dagen verwijderd van lancering: Koers klaar voor sprong?

Planning Ethereum update onduidelijk

Het zal waarschijnlijk mogelijk worden om gestakete ethereum te verplaatsen als onderdeel van Ethereum improvement proposal (EIP) 4895. Ook voorstellen om de schaalbaarheid van het netwerk te verhogen lijken de update te halen. Wanneer de update exact zal plaatsvinden is echter minder duidelijk. Aanvankelijk zou deze rond september 2023 plaatsvinden, maar die datum staat nu dus op losse poten.

De planning van de update is onduidelijk omdat er wat verdeeldheid hierover lijkt te zijn onder de ontwikkelaars. Een deel hiervan wil EIP-4895 samen met enkele kleine updates al in maart lanceren, en de andere grote veranderingen in de herfst doorvoeren. Het andere deel wil alle veranderingen tegelijkertijd in één enkele update doorvoeren in de herfst van 2023.

Ethereum Sharding

Over de inhoud van de Shanghai update zitten de ontwikkelaars gelukkig wel op één lijn. Over de uitvoering zullen ze nog even rond de tafel moeten. EIP-4844 heeft ook de uiteindelijke selectie gehaald. Dit is het voorstel dat de eerder genoemde schaalbaarheid onder handen moet nemen. Dit voorstel gaat over sharding, een blockchain techniek die het aantal transacties dat het Ethereum netwerk aankan aanzienlijk moet verhogen.

Naast de twee eerder genoemde prioriteiten zijn een aantal andere voorstellen ook meegenomen in de definitieve plannen voor de Shanghai update. Deze voorstellen gaan over het verbeteren van de veiligheid van de smart contracts op het Ethereum netwerk. 

Ethereum stakers beginnen de laatste tijd wat nerveus te worden. Ze vragen zich af wanneer ze hun gestakete ethereum kunnen verplaatsen. Aanvankelijk was er een soft deadline hiervoor bekend gemaakt voor 6 tot 12 maanden na de merge. Uiterlijk in september volgend jaar dus. Tot zover hebben de ontwikkelaars nog geen duidelijkheid kunnen geven over de exacte datum van de update en zullen de ethereum stakers voorlopig in spanning moeten wachten op uitsluitsel.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Advertentie