Roy van Krieken Roy van Krieken
04/06/2022 11:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2022 11:59

Voormalig Bitmex CEO: ‘Ethereum kan dit jaar $10.000 bereiken’

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Arthur Hayes, voormalig CEO van crypto exchange Bitmex, gelooft dat de koers van ethereum (ETH) mogelijk dit jaar nog kan stijgen tot boven de magische grens van $10.000. Wel verwacht hij dat er eerste een behoorlijk turbulente periode aan zit te komen, vooral halverwege het jaar.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum $10.000

Volgens Hayes is de potentie van ethereum op de lange termijn enorm groot. Hoewel er op dit moment behoorlijk wat onzekerheid aanwezig is en overheden en centrale banken met allerlei maatregelen komen om de macro-economische situatie te verbeteren, gelooft Hayes dat ethereum exponentieel kan gaan stijgen wanneer de rust wederkeert.

Volgens Hayes naderen we op dit moment de bodem en is er een einde van de constante neerwaartse prijsdruk in zicht. Vooral wanneer de Amerikaanse centrale bank, ofwel Fed, zal kalmeren en met minder zware maatregelen komt zal ethereum kunnen herrijzen.

Ondanks zijn hoop dat de bodem reeds is bereikt, zei Hayes dat “een snelle stijging” van de prijzen in de nabije toekomst wellicht niet zal plaatsvinden. Hij merkte op dat de bredere markt op korte termijn onstabiel en woelig zal blijven en benadrukte dat alleen een agressieve koerswijziging door de Fed tot een substantiële terugkeer van de markt zou kunnen leiden.

“Een woelige prijsactie zal het kapitaal van kortetermijn handelaren die halfslachtig geloven dat dit de bodem is, ontrafelen..Daarom moeten de politiek en het macro-economische plaatje samensmelten voordat de cryptomarkt betekenisvol hoger kan marcheren.”

Bitcoin vs. Ethereum

Hayes gelooft ook dat ethereum betere kaarten in handen heeft dan bitcoin (BTC) om hard te stijgen dit jaar. Dit heeft volgens hem alles te maken met het feit dat het Ethereum netwerk binnenkort zal overschakelen van een proof-of-work consensus model naar een proof-of-stake consensus model.

Op die manier wordt het energieverbruik van het netwerk vele malen lager. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat Ethereum niet langer beïnvloed zal worden door maatregelen van overheden over de hele wereld die een verbod op mining willen afkondigen.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement