Voormalig Goldman analist: “Iedereen onderschat de Ethereum Merge”

Voormalig topman bij de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs en zelfverkondigd “macro-guru”, Raoul Pal, lijkt vol in te zetten op de aankomende Ethereum (ETH) merge. Hij gelooft dat deze merge een gigantische impact zal hebben op de koers van ether en dat veel mensen deze impact nog onderschatten.

Raoul Pal en ethereum

Tijdens een interview een paar dagen geleden gaf Pal aan wat zijn verwachtingen zijn wat betreft de koers van ether op de korte en lange termijn. De merge staat centraal in deze voorspelling van Pal. Volgens hem kan de merge de prijs van ether omhoog katapulteren, maar hebben veel mensen dit nog niet in de gaten.

“Ik denk dat iedereen nog steeds onderwogen is in de Merge. Mensen zullen tijdens de merge instappen of na de merge, we zullen een piek krijgen en we zullen waarschijnlijk een pullback krijgen. Veel mensen zullen zeggen: ‘Zie je wel, het gaat terug naar het dieptepunt.’ Mijn gok is dat het zijwaarts corrigeert, iets doet, teruggaat in de range voor een tijdje en dan exploderen we hoger. “

Hij stelt dat veel investeerders waarschijnlijk pas weer op de ethereum boot stappen als de merge al is gelanceerd. Echter, na de merge zal de ethereum koers weer wat inzakken om vervolgens weer verder omhoog te schieten. Volgens Pal zou je eigenlijk nu al in positie moeten zitten dus. Al met al is de macro-guru extreem bullish op ethereum.

“Dus ik ben erg bullish op dit moment. Op korte termijn komen we in de buurt van overbought, maar ik denk dat we net een correctie hebben gehad, en mijn gok is dat we weer zullen gaan. “

De Ethereum merge

Het is ongetwijfeld een van de meest geanticipeerde updates in de geschiedenis van de crypto industrie. Volgende maand is het dan eindelijk zover. Het mainnet van Ethereum en de zogeheten Beacon Chain zullen samensmelten tijdens de merge. Het belangrijkste effect dat dit zal hebben is de overstap naar een proof-of-stake (PoS) consensus model.

Het minen van ethereum zal vanaf dat moment verleden tijd zijn met een reusachtige daling van het energieverbruik. Daarnaast wordt de uitgifte van nieuwe ether tokens op de schop genomen waardoor ethereum mogelijk deflatoir wordt. Deze zaken gecombineerd zorgen voor een groot enthousiasme omtrent de merge. 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie