Roy van Krieken Roy van Krieken
16/03/2024 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2024 10:20

Waarom Ethereum ETF’s groter kunnen worden dan Bitcoin

icon-ethereum
Ethereum nieuws
ETH-dencun-update-ethereum

Foto: Shutterstock/https://cointelegraph.com/news/solana-network-outage-block-production-halted

We hebben maar al te goed kunnen zien wat de impact is geweest van de Amerikaanse Spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF’s). Nadat de eerste fondsen op 11 januari live gingen, is de BTC koers met ongeveer 50% verder gestegen.

Na dit succes zijn de ogen gericht op Ethereum (ETH). Met de naderende deadline voor een beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de goedkeuring van een spot ETH ETF zijn verschillende experts overwegend optimistisch over de gevolgen hiervan.

Zo laat gaat de ethereum (ETH) ETF live & Nederlanders krijgen gratis ETH
Zo laat gaat de ethereum (ETH) ETF live & Nederlanders krijgen gratis ETH

VanEck ziet groot potentieel

De vermogensbeheerder VanEck, die de Bitcoin Trust onder zijn beheer heeft, gelooft dat een ethereum ETF een enorme vraag zou kunnen aantrekken. VanEck’s portfolio manager Pranav Kanade denkt dat de marktgrootte voor een dergelijke fonds potentieel even groot, zo niet groter zou kunnen zijn dan die voor spot bitcoin ETFs.

Dit is onder andere omdat ETH transactiekosten genereert die naar de token houders gaan. Dit maakt het een aantrekkelijke asset voor investeerders die op zoek zijn activa die passief inkomen genereren

De kans op een SEC goedkeuring voor spot ETH producten is onzeker, met analisten van Bloomberg die de kans op goedkeuring onlangs verlaagden tot slechts 30%. Pranav Kanade schat de kans met 50% echter wat hoger in.

Advertentie

ETF’s ondervinden dip

Terwijl de crypto markt een lichte correctie ervaart hebben de BTC ETF’s gisteren hun minst gunstige prestatie ervaren in twee weken tijd. Dit vond plaats ondanks een netto instroom van $132,7 miljoen.

De cijfers werden verzameld door Farside Investors en markeren een significante daling ten opzichte van de enorme instromen eerder deze week, met een piek van meer dan $1 miljard op dinsdag. Het is in sterk contrast met de voortdurende successen van de afgelopen weken.

Tegelijkertijd vestigde BlackRock een nieuw record in handelsvolume. Het handelsvolume van BlackRock’s IBIT fonds bereikte gisteren een indrukwekkend totaal van $3,9 miljard. Met deze prestatie overtreft het zijn vorige record van $3,7 miljard.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie