Roy van Krieken Roy van Krieken
16/03/2024 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2024 10:20

Waarom Ethereum ETF’s groter kunnen worden dan Bitcoin

icon-ethereum
Ethereum nieuws
ETH-dencun-update-ethereum

Foto: Shutterstock/https://cointelegraph.com/news/solana-network-outage-block-production-halted

We hebben maar al te goed kunnen zien wat de impact is geweest van de Amerikaanse Spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF’s). Nadat de eerste fondsen op 11 januari live gingen, is de BTC koers met ongeveer 50% verder gestegen.

Na dit succes zijn de ogen gericht op Ethereum (ETH). Met de naderende deadline voor een beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de goedkeuring van een spot ETH ETF zijn verschillende experts overwegend optimistisch over de gevolgen hiervan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

VanEck ziet groot potentieel

De vermogensbeheerder VanEck, die de Bitcoin Trust onder zijn beheer heeft, gelooft dat een ethereum ETF een enorme vraag zou kunnen aantrekken. VanEck’s portfolio manager Pranav Kanade denkt dat de marktgrootte voor een dergelijke fonds potentieel even groot, zo niet groter zou kunnen zijn dan die voor spot bitcoin ETFs.

Dit is onder andere omdat ETH transactiekosten genereert die naar de token houders gaan. Dit maakt het een aantrekkelijke asset voor investeerders die op zoek zijn activa die passief inkomen genereren

De kans op een SEC goedkeuring voor spot ETH producten is onzeker, met analisten van Bloomberg die de kans op goedkeuring onlangs verlaagden tot slechts 30%. Pranav Kanade schat de kans met 50% echter wat hoger in.

Advertentie

ETF’s ondervinden dip

Terwijl de crypto markt een lichte correctie ervaart hebben de BTC ETF’s gisteren hun minst gunstige prestatie ervaren in twee weken tijd. Dit vond plaats ondanks een netto instroom van $132,7 miljoen.

De cijfers werden verzameld door Farside Investors en markeren een significante daling ten opzichte van de enorme instromen eerder deze week, met een piek van meer dan $1 miljard op dinsdag. Het is in sterk contrast met de voortdurende successen van de afgelopen weken.

Tegelijkertijd vestigde BlackRock een nieuw record in handelsvolume. Het handelsvolume van BlackRock’s IBIT fonds bereikte gisteren een indrukwekkend totaal van $3,9 miljard. Met deze prestatie overtreft het zijn vorige record van $3,7 miljard.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie