Kevin Schijven Kevin Schijven
13/03/2022 12:25 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2022 12:25

XRP en waves hardste stijgers deze week, hoe presteerden andere crypto?

Nieuws
XRP en waves hardste stijgers deze week, hoe presteerden andere crypto?

Foto: Stanslavs/Shutterstock

Het is vooralsnog zeer rustig gebleven op de cryptocurrency-markt dit weekend. Dat gezegd hebbende, staat het merendeel van de top 100 altcoins wel in het rood ten opzichte van een week geleden. Voor een handjevol koersen is dat zelfs diep in het rood, maar er zitten ook enkele flinke stijgers tussen. De totale marktkapitalisatie van alle crypto blijft rond $1,82 biljoen hangen.

Ethereum staking-dienst EigenLayer op het randje van een crisis

Ethereum vast in krap bereik

Ethereum (ETH) zag, buiten een piek op woensdag naar $2.750, deze week niet heel veel actie. De ether prijs komt vanochtend op $2.590 uit, dezelfde prijs als 24 uur geleden. Het is echter wel een daling van 3% ten opzichte van een week geleden, toen koers nog vlak boven $2.600 hing. Ether beweegt, net als bitcoin (BTC), in een steeds krapper bereik. De verwachting is dat bitcoin wellicht de komende dagen kan uitbreken, en dan is de kans zeer groot dat ether volgt.

https://twitter.com/GiulioRebuffo/status/1502775880170582018

Advertentie

XRP & DOT presteerden ’t best van top 10

Onder de grootst crypto was het ripple (XRP) die deze week het sterkst presteerde. XRP staat vandaag 0,8% in de plus en komt op $0,798 uit. Dat is 5,5% in de plus ten opzichte van een week geleden. Polkadot (DOT) daalde de afgelopen 24 uur met 2,4% en zakt nu weer onder $18. Desondanks staat DOT 3,6% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien

LUNA, BNB, AVAX in de min deze week

Terra (LUNA) daalde afgelopen nacht met 3% naar $87, dezelfde prijs als een week geleden. Binance coin (BNB) daalt vandaag iets minder hard, maar juist harder deze week. BNB zakt met 1,4% naar $372,5 waarmee koers 3,4% in de min staat ten opzichte van vorige week. Avalanche (AVAX) staat vandaag 1,2% in de min en komt op $71,5 uit. Dat is echter al 7% onder de prijs van een week geleden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

DOGE, ADA, SHIB & SOL dalen harder

Dogecoin (DOGE) daalt maar 0,8% vandaag, maar staat 7,8% in de min ten opzichte van een week geleden en komt op $0,115 uit. Cardano (ADA) zakt vandaag met 0,7% naar $0,79 en staat daarmee maar liefst 8,9% onder zijn prijs van vorige week.

Shiba inu (SHIB) maakte vanochtend nog een flinke fake out, maar zakt nu weer terug naar dezelfde prijs als 24 uur geleden. Deze $0,0000224 is echter wel een daling van 9% ten opzichte van vorige week. Solana komt met $91,3 ook op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden, maar is met 9,4% de hardste daler onder de grootste crypto deze week.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Top 100 crypto hardste dalers deze week

De hardste dalers van de afgelopen 24 uur uit de top 100 grootste crypto zijn onder andere fantom (FTM) en arweave (AR), die 4% in de min staan. Dan volgen stacks (STX) en kadena (KDA) met 5%. Anchor protocol (ANC) staat 7% in de min en juno (JUNO) zelfs 10%.

Onder de hardste dalers van de week staan axie infinity (AXS) met 10%, harmony (ONE) met 11%, osmosis (OSMO) en cosmos (ATOM) met 12%. Radix staat al 14% in de min, en frax share (FXS) en juno (JUNO) zelfs meer dan 17%. Humans.ai (HEART) verloor deze week 24% van zijn waarde en fantom maar liefst 30%. Anchor protocol (ANC) was de grote verliezer deze week en daalde zelfs 48%.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Top 100 crypto hardste stijgers deze week

Aan de groene kant vinden we vandaag monero (XMR) en gala (GALA) die ongeveer 4% in de plus staan. Basic attention token (BAT) stijgt met bijna 5%, graph (GRT) 6%, chiliz (CHZ) 8,5% en thorchain (rune) 9%. Onder de hardste stijgers van deze week vinden we dash (DASH), die 10% in de plus staat. Monero en stacks (STX) staan 12,5% in de plus deze week. Zcash (ZEC) steeg zelfs met 26% en thorchain met 37%. De grote winnaar van de week onder de top 100 is waves (WAVES), die bijna 60% steeg en momenteel op $27,3 uitkomt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie