Rico Engelbarts
11/08/2018 08:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2018 08:30

Facebook ontkent samenwerking met Stellar omtrent eigen cryptocurrency

Nieuws

Het is weer even geleden dat Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, aankondigde dat het bedrijf blockchain en cryptocurrency onder de loep neemt. Tot nu toe is het redelijk stil geweest omtrent de ontwikkelingen daarin. De laatste ontwikkelingen geven ons echter een tipje van de sluier.
Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Facebook’s blockchain afdeling in gesprek is met Stellar omtrent de toepassing van ‘distributed ledger technology’ (DLT) voor een betalingssysteem.
Volgens anonieme bronnen voeren de twee bedrijven gesprekken over het creëren van Facebook’s eigen cryptocurrency, een aanpak die lijkt op die van de chat app Kik. Kik heeft haar eigen cryptocurrency op het blockchain netwerk van Stellar.
Een nieuwsbericht van Cheddar, dat gisteren later op de dag naar buiten kwam, suggereert dat Facebook de samenwerking met Stellar ontkent. Een werknemer van Facebook liet in het bericht van Cheddar weten dat Facebook geen gesprekken met Stellar voert en ook niet van plan is om op het platform van Stellar een toepassing te ontwikkelen.
Stellar heeft wel bevestigde samenwerkingen met IBM en Stronghold en kondigde recent een nieuw stablecoin project aan genaamd Stronghold USD dat draait op de Stellar blockchain. De Strondhold USD token zal gebruikt worden voor internationale betalingen. Doordat de Stronghold USD token ook een fiat-koppeling kent, zal het niet alleen dienen als betaalmiddel, maar zal het ook onder regelgeving vallen van de Amerikaanse overheid.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie