Er_broeit_iets_op_facebooks_blockchain_afdeling

Er broeit iets op Facebook’s blockchain afdeling

0

Het is nog niet helemaal duidelijk wat er gaande is op de cryptocurrency-afdeling van Facebook, maar er gaan geruchten dat er aan iets wordt gewerkt.

Facebook werkt samen met crypto startup Stellar

Business Insider laat weten dat de Blockchain Research Group van Facebook gesproken heeft met Stellar over hoe Facebook Stellar’s distributed ledger technology (DLT) zou kunnen gebruiken voor een nog te ontwikkelen betaalsysteem.

Het nieuwsbericht van Business Insider beschrijft ook dat Facebook haar Blockchain Research Group in rap tempo heeft uitgebreid. Een vacature van Facebook omschrijft de onderzoeksgroep als “een startup binnen Facebook met de visie om blockchain-technologie toe te passen op Facebook-schaal en om het leven van miljarden mensen op de wereld te verbeteren”.

Facebook’s crypto voorman weg bij bestuur Coinbase

CoinDesk bericht dat David Marcus, een Vice President bij Facebook en voormalig hoofd van Facebook’s Messenger afdeling zich heeft teruggetrokken uit het directieteam van Coinbase; een rol die Marcus vervulde sinds vorig jaar december. Een woordvoerder van Coinbase zegt dat Marcus zich terugtrok om de indruk dat er sprake is van belangenverstrengeling te voorkomen.

Ook CEO Mark Zuckerberg houdt zich bezig met cryptocurrency. Hij gaf aan dat het een van zijn persoonlijke doelen voor 2018 is om meer te leren over technologieën zoals encryptie en cryptocurrency.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws