Redactie Redactie
17/09/2022 15:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2022 15:05

5 Beleggingsfouten die je moet vermijden

icon-finance
Finance nieuws

Eén ding is zeker bij beleggen: je gaat fouten maken. Iedereen maakt fouten, van Warren Buffett tot George Soros. Een goede belegger zijn betekent dat je van jouw fouten leert en je verliezen probeert te beperken. Alphastocks zet er vijf voor jou op een rijtje, zodat jij het kan voorkomen!

Bekendste bitcoiner van Nederland krijgt eigen televisieserie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Niets doen

Er zijn geen garanties op de aandelenmarkt. Behalve één; helemaal niet beleggen zorgt niet voor een comfortabel pensioen.

Vergeet niet dat tijd op de markt veel belangrijker is dan de markt timen. Je hoeft geen enorme beslissing te nemen over jouw levensonderhoud – koop één aandeel of ETF in een bedrijf waar je van houdt en betaal niet teveel. Daarna kun je gaan nadenken over het grotere geheel en beginnen met diversifiëren.

Advertentie

Beleggen voor de korte termijn

Het is belangrijk dat je niet investeert met geld dat je niet hebt of niet van jouw is.

Eén aandeel kopen om je op weg te helpen is allemaal goed en wel, maar ga geen enorme bedragen investeren die je het komende jaar misschien nodig hebt. Veel te vaak gooien beginnende beleggers al hun spaargeld in aandelen met de gedachte dat ze het kunnen verkopen wanneer ze het geld nodig hebben. Dit is geen bankrekening. Als je het geld midden in een recessie nodig hebt, moet je misschien met verlies verkopen.

Finternet? Internationale bankorganisatie zet in op crypto-technologie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Op veilig spelen

Als je jong bent, moet je niet alleen gaan beleggen in aandelen met een laag risico en een laag rendement. Je hebt jaren de tijd om de dips in de markt te doorstaan en de enorme beloningen te oogsten.

Oudere beleggers hebben die luxe niet. Kent je de uitdrukking “tijd is geld”? Nergens is dat meer waar dan op de aandelenmarkt. Gebruik de tijd in je voordeel en investeer in bedrijven met groeipotentieel op lange termijn. Probeer te investeren in opkomende megatrends, zoals groene energie en zoek de leiders in de sector om in te kopen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Risicovol spelen

Gooi daarentegen niet al je geld in risicovolle bedrijven – met name overhypte aandelen zonder solide bedrijfsmodellen of degelijk leiderschap.

Verdeel het risico over een paar bedrijven en sectoren om jezelf in te dekken in het geval van een neergang en neem een paar basisaandelen van grotere bedrijven om jouw portefeuille in evenwicht te houden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De massa volgen

Als het volgen van de massa zou werken, zouden we allemaal miljonair zijn.

Je zult periodes doormaken waarin elke vezel in jouw lichaam zegt een aandeel te verkopen waarin je nog steeds gelooft vanwege een tijdelijke inzinking. Een slecht winstrapport hier en daar zal niet de ondergang van een groot bedrijf betekenen.

Aandelenkoersen gaan op en neer – blijf bij je standpunt en na verloop van tijd zul je de vruchten plukken van een beleggingsstrategie op de lange termijn. Blijf van gedachten veranderen en jouw rendement zal worden opgevreten door handelskosten.

Om terug te komen van eventuele beleggingsfouten, moet je onthouden:

  • Iedereen maakt fouten tijdens zijn beleggingsleven.
  • Leer van je fouten, anders wordt je nooit een goede belegger.
  • Niets doen is de grootste fout die je kunt maken.

Dit artikel is geschreven door AlphaStocks. Ben jij benieuwd hoe je jouw beleggingen (crypto, aandelen en edelmetalen) beter kunt tracken? Neem dan een kijkje op AlphaStocks. Naast het feit dat je jouw investeringen gratis kunt tracken, lees je er ook uitgebreide aandelen analyses en diverse blogs!

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie