Gijs Ooijen Gijs Ooijen
14/03/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2023 17:30

Belangrijk voor bitcoin: Verwachte rentebesluit VS ziet verschuiving

icon-finance
Finance nieuws
Bitcoin: Vuelco en la decisión sobre los tipos de interés en EE.UU.

Foto: MDart10/Shutterstock

De economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten blijven wereldwijd van groot belang. Momenteel wordt er met spanning gewacht op het nieuwste rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve en de publicatie van inflatiecijfers voor de maand februari.

Recentelijke gebeurtenissen in de Amerikaanse  banksector hebben echter de verwachtingen voor renteverhogingen verlaagd en kunnen de publicatie van inflatiecijfers overschaduwen. Daarnaast lijkt de onrust in de banksector een positief effect te hebben op de prijzen van cryptocurrency’s. In dit artikel worden de recente economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten besproken en de mogelijke gevolgen voor investeerders wereldwijd.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Twijfel over het nieuwe rentebesluit van de Fed

De Amerikaanse Federal Reserve zal binnenkort haar nieuwste rentebesluit aankondigen, maar steeds minder mensen verwachten een sterke renteverhogen, als gevolg van recente gebeurtenissen in de banksector van de Verenigde Staten. Door de huidige chaos in de banksector zullen sommige analisten de publicatie van inflatiecijfers voor februari overschaduwd zien worden.

Ondertussen hebben de prijzen van cryptocurrency’s een stijging laten zien als gevolg van de onrust in de Amerikaanse regionale banksector en veranderingen in de verwachtingen van renteverhogingen. De waarschijnlijkheid van geen renteverhoging volgende week is gestegen tot 32%. De recente val van twee Amerikaanse banken heeft meer mensen doen overwegen om te investeren in decentrale digitale activa, zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Gaat de rente omlaag?

Analisten van Nomura suggereren dat de Fed de rente zou kunnen verlagen en zou kunnen stoppen met kwantitatieve verkrapping vanwege de dreigende financiële stabiliteitsrisico’s. De prijzen van bitcoin en ethereum zijn gestegen en ineens is er van alles veranderd.

Beursgenoteerde banken hebben een wisselvallige dag gehad. De inflatiecijfers voor februari zijn daarnaast vandaag bekendgemaakt. Daar vielen geen verassingen waardoor bitcoin hard in waarde steeg.

Kortom, de Amerikaanse economie en banksector blijven gevoelig voor de gevolgen van rentebesluiten en inflatiecijfers. De opkomst van crypto als een alternatieve investeringsoptie in tijden van onzekerheid lijkt zich voort te zetten, terwijl de vraag blijft of de Fed in staat zal zijn om de economie stabiel te houden.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie