Roy van Krieken Roy van Krieken
25/03/2022 06:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:34

Credit Suisse topvrouw: ‘Bitcoin is geen dreiging voor bankensector’

icon-finance
Finance nieuws
Credit Suisse topvrouw: ‘Bitcoin is geen dreiging voor bankensector’

Foto: Michael Derrer Fuchs / Shutterstock.com

Sinds de adoptie van bitcoin (BTC) de afgelopen twee jaar echt in een stroomversnelling is gekomen kunnen banken niet langer de wereld van crypto simpelweg negeren en links laten liggen. De meeste grote banken zijn zich de laatste tijd serieus gaan verdiepen in de crypto industrie en sommige banken bieden zelfs al crypto diensten aan. Volgens een topvrouw van het Zwitserse Credit Suisse, Blythe Masters, wil dat echter niet zeggen dat crypto een gevaar vormt voor de traditionele bankensector.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin en banken

Veel overheden en regulatoren maken zich grote zorgen over de mate waarin bitcoin en andere cryptocurrencies een opmars aan het maken zijn. Sommige van die overheden zien de crypto industrie als een gevaar voor de financiële stabiliteit en hebben daar reeds een verbod ingevoerd op cryptovaluta.

Blythe Masters gelooft niet dat de crypto industrie gevaarlijk kan zijn voor het traditionele financiële systeem, zo stelt zij tijdens de Credit Suisse Asian Investment Conference 2022. Volgens haar is het erg onwaarschijnlijk dat de crypto industrie zo groot zal worden dat het de traditionele bankensector als het ware verdrijft.

“Ik blijf tot op de dag van vandaag sceptisch over veel van de argumenten die worden aangevoerd waarom Bitcoin uiteindelijk zal zegevieren in het verdringen van fiat valuta’s en het ontkrachten van de zakelijke argumenten voor bankieren,”

‘Oneindig veel cryptocurrencies’

Volgens Blythe is het simpelweg nog veel te vroeg om te spreken over een existentiële dreiging voor de bankensector. Blythe stelt dat de crypto industrie zich nog maar amper heeft bewezen en dat er nog een heleboel obstakels op de weg liggen. Daarnaast vraagt ze zich af op de lange termijn cryptocurrencies nog wel echt zo houdbaar blijven.

“Elke afzonderlijke cryptocurrency is misschien eindig in voorraad, maar er worden toevallig oneindig veel beschikbare cryptocurrencies uitgevonden. En dat roept bij mij een fundamenteel vraagteken op over de inflatoire bescherming die cryptocurrencies op de lange termijn bieden.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie