Bram Ooijen Bram Ooijen
22/03/2023 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2023 06:04

Cryptomarkt blijft groeien ondanks bankfaillissementen, aldus Bernstein

icon-finance
Finance nieuws
Fondsbeheerder verwacht tienvoudige groei voor crypto door Bitcoin ETF

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

De recente bankfaillissementen hebben velen doen twijfelen aan de veiligheid van het traditionele banksysteem. Maar in plaats van terug te keren naar de gevestigde orde, lijkt de wereld steeds meer te kijken naar alternatieve financiële systemen, zoals cryptocurrency. Dit wordt gesteund door voorspellingen van de Amerikaanse vermogensbeheerder Bernstein, die voorspellen dat de cryptomarkten zullen blijven groeien.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Voorspelling over crypto van Bernstein niet verrassend

De voorspelling van Bernstein is niet verrassend gezien de huidige omgeving. Het huidige klimaat lijkt gunstig voor een gedecentraliseerd financieel systeem, omdat het meer controle en autonomie biedt aan individuen. Bovendien hebben recente gebeurtenissen aangetoond dat problemen in de bankensector niet worden veroorzaakt door cryptocurrency.

Het bewijs hiervoor komt in de vorm van het reddingspakket voor de Amerikaanse bank First Republic Bank. Dit pakket laat zien dat de problemen waarmee banken te maken hebben, niet alleen worden veroorzaakt door crypto. In feite lijkt het erop dat cryptocurrencies geen grote rol hebben gespeeld in de recente prijsbewegingen. In plaats daarvan wordt de markt momenteel gestuurd door “crypto native money“, dit is geld wat uit de cryptowereld komt.

Advertentie

Meer volatiliteit verwacht

Maar dat betekent niet dat cryptocurrencies geen belangrijke rol zullen spelen in de toekomst van de markt. Volgens Bernstein zal er naarmate er meer buitenlands geld de markt betreedt, heftigere prijsbewegingen gaan plaatsvinden. Dit is niet per definitie slecht. Meer mondiale aandacht voor de wereld van crypto zou namelijk kunnen leiden tot een groter aandeel in de financiële wereld, aldus Bernstein.

Alles bij elkaar genomen lijkt het erop dat de cryptomark in een positie verkeert om te blijven groeien. De voorspellingen van Bernstein en de huidige omgeving suggereren dat er positieve ontwikkelingen zouden kunnen plaatsvinden in de wereld van crypto. Hoewel de markt nog steeds volatiel is en risico’s met zich meebrengt, kan het gedecentraliseerde financiële systeem een ​​aantrekkelijk alternatief bieden voor traditionele bankdiensten, aldus Bernstein.

Deel dit artikel
Bram Ooijen

Van jongs af aan is Bram gefascineerd door de manier waarop technologie onze wereld verandert en de mogelijkheden die het biedt om ons leven te verbeteren. In het bijzonder is hij geïntrigeerd door de opkomst van cryptocurrency en de blockchain-technologie.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie