Roy van Krieken Roy van Krieken
24/02/2024 14:38 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2024 13:51

Dit had een €1.000 investering in Nvidia in januari je nu opgeleverd

Bitcoin-BTC
icon-finance
Finance nieuws
Una inversión de €1.000 en Nvidia en enero te habría dado esto

Foto: Shutterstock/Sundry Photography

De bitcoin (BTC) koers heeft sinds 2023 goede zaken gedaan, maar er zijn een aantal aandelen die het nog veel beter hebben gedaan dan de koning der cryptocurrencies. Een voorbeeld van zo’n aandeel is Nvidia (NVDA). Deze Amerikaanse chipreus is het afgelopen jaar astronomisch hard gestegen. Als je op de eerste traditionele handelsdag van dit jaar 1.000 euro in NVDA had gestopt, hoeveel was dat dan nu waard geweest?

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

450% rendement

Op 2 januari dit jaar stond de koers van NVDA op $480. Sindsdien is de koers van NVDA enorm gestegen. Sterker nog, Nvidia is eigenlijk al langer een van de best presterende grote aandelen op de Amerikaanse beurs. Op het moment van schrijven is de koers van Nvidia gestegen tot 800 dollar. Dit weerspiegelt een koersstijging van maar liefst 72%

Dit betekent dat als je op 2 januari had besloten om 1.000 euro te investeren in de Amerikaanse chipreus, dit nu een waarde van 1.720 euro zou dragen. De totale winst staat dus gelijk aan een mooie 720 euro. Dat is voor een periode van nog geen twee maanden een uitstekend rendement, maar het plaatje ziet er nog beter uit als we uitzoomen. Mocht je een jaar eerder in januari al NVDA hebben gekocht, heb je een werkelijk krankzinnig rendement behaald waar zelfs BTC niet aan kan tippen.

Op 3 januari 2023 was de waarde van NVDA 145 dollar. Dat betekent dat je op dit moment, mits je in de tussentijd niets heb verkocht van je initiële 1.000 euro, op een winst van 475% zou staan. Je investering zou nu dus 4.750 euro waard zijn geweest. Een winst van 3.750 euro; bizar.

Bitcoin heeft ook een goed jaar achter de rug, maar sinds 1 januari 2023 heeft de BTC koers ‘slechts’ 225% winst geboekt. Als bitcoin-investeerder heb je dus weinig te klagen, maar het benadrukt nogmaals hoe krankzinnig hard de koers van Nvidia is gestegen de afgelopen tijd.

Advertentie

Nvidia: de koning van de GPU-markt

De marktkapitalisatie van Nvidia is tevens extreem hoog daar de harde groei. Op het moment van schrijven bedraagt deze $1,97 biljoen. Dat is bijna net zo hoog als de volledige crypto markt bij elkaar, die $2,06 biljoen bedraagt, zo blijkt uit data van Companies Market Cap. Nvidia staat hiermee op plek 4 van de allergrootste bedrijven ter wereld op basis van marktkapitalisatie.

De reden voor de extreme groei van Nvidia is te vinden in de opkomst van AI. Voor AI-applicaties is veel rekenkracht nodig en de producten van Nvidia zijn hier op dit moment bij uitstek geschikt voor. Er worden door corporaties zoals Google en OpenAI enorme hoeveelheden ingeslagen, maar ook consumenten doen hier aan mee. Al met al laat Nvidia de concurrentie, waaronder bitcoin, ver achter zich.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie