Timo Bult Timo Bult
01/06/2023 05:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2023 05:19

Goed voor Bitcoin? ‘Drama’ in VS beschadigt dollar, aldus BlackRock CEO

icon-finance
Finance nieuws
Crypto munt stijgt hard door nepnieuws over Blackrock overname

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

De Verenigde Staten zullen door het verhogen van het schuldenplafond een grotere crisis waarschijnlijk afwenden. Het verhogen van dit plafond heeft echter een ander groot gevolg, stelt de CEO van ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock. Larry Flink ziet namelijk dat het vertrouwen in de dollar nu schade oploopt, schrijft Reuters. En dat kan wel eens een positieve ontwikkeling zijn voor Bitcoin (BTC).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Geen recessie, maar veel onzekerheid

BlackRock CEO Larry Flink ging tijdens een conferentie van de Deutsche Bank in op een aantal zaken met betrekking tot de economie van de VS. Zo stelt hij te verwachten dat de Amerikaanse centrale bank de rente nog minstens twee keer zal moeten verhogen. Dit met als doel de inflatie dan toch eindelijk de kop in te kunnen drukken.

Een crisis verwacht Flink niet. Mocht er een recessie volgen dan zal dit geen ernstige recessie zijn, aldus Flink: “De economie is sterker dan de markt denkt […] Ik zie geen bewijs dat de inflatie daalt, maar ik zie ook geen bewijs dat we een harde landing zullen hebben.”

Advertentie

Vertrouwen dollar geschaad, goed voor bitcoin?

Ook over het schuldenplafond “drama” deelde hij zijn mening. Volgens hem heeft het constante lenen door de Amerikaanse overheid het vertrouwen in de dollar geschaad. De dollar is de reservevaluta van de wereld, maar “de VS brengen de status van reservevaluta in gevaar,” stelt de CEO.

Door de schaarse voorraad en transparante blockchain zien voorstanders Bitcoin juist als ideale reservevaluta. Dat de dollar nu schade oploopt kan dus in theorie een positieve ontwikkeling zijn voor de toekomst van Bitcoin.

BlackRock, dat $9 biljoen aan activa onder beheer heeft, heeft zelf ook een aantal crypto-producten. In 2022 lanceerde het een bitcoin-fonds waarmee investeerders directe blootstelling aan de koning der crypto kunnen krijgen.

Eerder noemde BlackRock topman Rick Rieder Bitcoin en crypto “robuuste activa”, en dat deze niet zomaar zullen verdwijnen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Advertentie

Trending Finance nieuws

Dit is het bizarre miljoenensalaris van Max Verstappen
Dit is het bizarre miljoenensalaris van Max Verstappen
Advertentie