Erik Juffermans Erik Juffermans
22/08/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/08/2023 19:00

Hoe de rijkste vrouw in Azië 30 miljard verloor in twee jaar tijd

icon-finance
Finance nieuws
Hoe de rijkste vrouw in Azië 30 miljard verloor in twee jaar tijd

Foto: Poetra.RH/Shutterstock

Het lijkt haast onmogelijk: 28,6 milard dollar verliezen in twee jaar tijd. Het overkwam Yang Huiyan, eigenaar van een reusachtig Chinees vastgoedbedrijf. Het aandeel van Country Garden Holdings daalde de afgelopen jaren met maar liefst 94 procent. De Chinese schuldencrisis hakt er flink in en het vermogen van de voormalig rijkste vrouw van Azië bleef niet bespaard.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Multi-miljardair raakt 94% van vermogen kwijt

De afgelopen jaren verloren wel meer miljardairs hun vermogen. Denk aan Sam Bankman-Fried, voormalig CEO van de gevallen crypto exchange FTX. Hij verloor zelfs binnen 24 uur zijn gehele vermogen van 16 miljard dollar. Inmiddels wacht de beste man zijn proces af achter de tralies.

Yang Huiyan verloor nog meer: 28,6 miljard dollar om precies te zijn. Ze is de eigenaar van het Chinese Country Garden Holding. Het bedrijf was niet heel lang geleden nog de allergrootste vastgoedontwikkelaar in China. Zelfs groter dan het bekende Evergrande, dat recent een faillissement aanvroeg. 

Chinese vastgoedmarkt in het nauw: dreigt een volgend faillisement?

Maar ook Country Garden Holding heeft grote problemen door torenhoge schulden. Of het bedrijf deze kan aflossen is nog maar de vraag. Met 3 miljoen mensen in dienst en een schuld van miljarden zijn de belangen groot. Het bedrijf miste al twee betalingen en het heeft nog tot begin september om de schulden af te lossen. 

Vooralsnog houdt het bedrijf het het hoofd boven water. Het bedrijf van Yang Huiyan moet echter alle zeilen bijzetten omdat een faillisement dreigt. Yang Huiyan, die het bedrijf erfde van haar vader, zag haar vermogen de afgelopen jaren verdampen. Nog altijd wordt haar vermogen geschat op ruim 4 miljard dollar

Het faillissement van Evergrande, en ook de toestand van Country Garden Holdings, zijn tekenend voor de huidige economische status van China. De gehele Chinese vastgoedmarkt lijkt aan een zijden draadje te hangen en de wereld kijkt gespannen toe. Een crisis van proportie in China zou verregaande gevolgen kunnen hebben voor de wereldeconomie.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Finance nieuws

98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Advertentie