Erik Juffermans Erik Juffermans
02/08/2023 15:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2023 15:10

Voormalig Crypto baas van FTX onder druk: borgtocht in gevaar

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Gevallen 'cryptokoning' van FTX verhuist naar nieuwe gevangenis

Foto: lev radin/Shutterstock

Momenteel verblijft de voormalig topman van FTX, Sam “SBF” Bankman-Fried , onder huisarrest. De ex-CEO van de omgevallen crypto exchange wacht daar geduldig zijn proces af. Als het aan de aanklagers ligt komt hier snel verandering in. Zij willen namelijk dat zijn borgtocht wordt ingetrokken. SBF zou namelijk volgens de beschuldigingen potentiële getuigen onder druk hebben gezet en zich niet aan de afspraken houden. 

Bankman-Fried ontkent al deze beschuldigingen. Hij ontkent dat hij geprobeerd heeft getuigen te intimideren en er zou dus geen enkele reden zijn om zijn borgtocht in te trekken. Dit meldt Reuters.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Verdacht gedrag van voormalig crypto baas

Een van de potentiële getuigen is Caroline Ellison, voormalig collega en liefdespartner van Bankman-Fried. SBF heeft onder andere het dagboek van Ellison gelekt aan een journalist van de New York Times. In een brief aan de rechter verklaart zijn advocaat de acties van SBF.

“Het contact van Mr. Bankman-Fried met de journalist van de New York Times was geen poging om Ellison te intimideren of om de jury te beïnvloeden. Het was simpelweg zijn recht om zijn bijdrage te leveren aan een artikel.”

Aldus de advocaat van SBF. De aanklagers hebben tot donderdag de tijd om te reageren op de brief van Bankman-Fried. Vervolgens is het aan de rechter om de knoop door te hakken. Mocht de rechter het verzoek van de aanklager inwilligen, zal SBF dus achter tralies belanden. Eerder dit jaar beklaagden de aanklagers zich ook al over het gedrag van SBF. Hij zou toen namelijk al contact hebben gezocht met voormalig collega’s bij FTX.

SBF advocaten zetten rechter onder druk

De rechter gaf SBF destijds een flinke waarschuwing en legde hem meerdere restricties op. Zo mocht hij geen berichtenapps meer gebruiken zoals Whatsapp. Dit is dus de tweede keer dat de aanklagers de rechter onder druk zetten.

Desondanks houdt SBF nog altijd zijn onschuld vol. Hij beweert dat hij niets te maken had met de misstanden bij FTX. De exchange maakte zich vorig jaar schuldig aan het gesjoemel met miljarden dollars aan klantentegoeden. Meerdere hoge piefen van FTX bekenden al schuld. Al met al ziet de situatie van SBF er niet heel best uit. In oktober zal zijn proces van start gaan.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie