Thom Derks Thom Derks
29/01/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2023 08:00

FTX ex-CEO SBF beïnvloedt getuigen, krijgt wellicht communicatieverbod

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Aparece la primera foto del

Foto: Morocko/Shutterstock

De openbare aanklagers in de rechtszaak tegen Sam Bankman-Fried, de voormalig CEO van het gevallen FTX, zijn van mening dat de voorwaarden voor zijn borgtocht een aanpassing nodig hebben. In een brief aan de rechter van dienst schrijven de aanklagers dat zij het geen goed idee vinden dat Bankman-Fried communiceert met de huidige en voormalig medewerkers van FTX en Alameda Research.

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

Beïnvloeden van de rechtszaak

Het verzoek van het ministerie van Justitie komt nadat Bankman-Fried probeerde om iemand binnen FTX te bereiken, waarmee hij zijn eigen straf zou kunnen beïnvloeden. Bankman-Fried hoopt natuurlijk op allerlei manieren zijn straf te verminderen. Als alles volgens verwachting verloopt, dan is de kans heel klein dat hij na zijn veroordeling ooit nog op vrije voeten komt.

“Ik zou graag met je in connectie komen en zien of er een manier is om een constructieve relatie tussen ons op te bouwen,” zo citeerde de aanklagers de uitspraken van Bankman-Fried richting Ryne Miller van FTX.

Het verzoek van de openbare aanklagers is ook om Bankman-Fried de toegang tot chat-applicaties als Telegram en Signal te ontzeggen. Ze zijn duidelijk bang dat hij hiermee zijn eigen zaak zal beïnvloeden en mogelijk mensen probeert om te kopen om bepaalde dingen te verstoppen.

Advertentie

Wie is Ryne Miller?

Ryne Miller is op dit moment nog actief als het hoofd van de juridische afdeling van FTX. Hij was actief betrokken bij het bedrijf in november 2022 en heeft een hoop meegekregen van de acties van Bankman-Fried. Daaronder valt de beslissing om tijdens die periode een grote hoeveelheid assets van Alameda Research te liquideren, zodat het bedrijf de opnames van klanten kon honoreren.

Dit zou gaan om opnames van klanten van FTX US, de Amerikaanse tak van het beursplatform, die volgens Bankman-Fried liquide is. Als dit waar blijkt, dan zouden die claims van de voormalig CEO en oprichter van FTX ook niet kloppen. Als ze assets moesten liquideren om klanten terug te kunnen betalen, dan is er natuurlijk geen sprake van een gezonde onderneming.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie