Erik Juffermans Erik Juffermans
28/10/2022 06:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/10/2022 06:10

Metaverse afdeling van Facebook verliest $3,7 miljard in Q3

icon-finance
Finance nieuws
Metaverse afdeling van Facebook verliest $3.7 miljard dollar in Q3

Foto: Aleem Zahid Khan/Shutterstock

Recent kwam naar buiten dat Facebook CEO Mark Zuckerberg met zijn bedrijf Meta all in wil gaan op de metaverse. Het grandiose plan is om jaarlijks tussen de 10 en 15 miljard dollar te investeren. Tot nu toe pakt dat plan niet best uit. Voor de derde keer op rij noteert Reality Labs, Meta’s metaverse tak, hopeloze kwartaalcijfers. Na verliezen van $2,9 en $2,8 miljard dollar in het eerste en tweede kwartaal, verloor de metaverse afdeling in het derde kwartaal maar liefst $3,67 miljard dollar.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De toekomst van de metaverse

Eerder deze week reageerde Brad Gerstner, CEO van Altimeter Capital dat een groot aandeel in Meta bezit, op het investeringsbeleid van Meta. Volgens Gerstner is de toewijding van Meta in de metaverse veel te risicovol en in een open brief spoort hij Zuckerberg aan om deze grote investering bij te stellen.

Zuckerberg blijft ondanks de kritiek en zware verliezen achter zijn keuze staan.

“Ik begrijp dat veel mensen het niet eens zijn met de investering. Maar voor zover ik zie, gaat [de metaverse] een heel groot ding worden. Ik denk dat het een grote fout zou zijn om hier niet op te focussen. Het wordt een fundamenteel deel van de toekomst.”

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin deed recent ook zijn zegje over investeren in de metaverse. Hij is het eens met Zuckerberg dat de metaverse een toekomst heeft, maar volgens hem is het veel te vroeg om te weten wat mensen precies willen. Daarom gelooft hij dat grote vroegtijdige investeringen zoals deze van Meta volledig de plank misslaan.

Meta verliest vertrouwen

Met de nieuwe kwartaalcijfers lijken Gerstner en Buterin het voorlopig bij het rechte eind te hebben. Of de metaverse divisie van Meta het tij kan keren is nog maar de vraag. Er lijkt hoe dan ook geen weg terug te zijn voor de Silicon Valley gigant met zijn reusachtige financiële toewijding.

Sinds Facebook zijn naam in oktober vorig jaar in Meta veranderde, is de koersprijs van het bedrijf in een vrije val beland. Meta’s waarde daalde ruim 60% sinds vorig jaar. De markt reageerde ook niet vergeeflijk op de pijnlijke verliezen in het derde kwartaal. De koers prijs daalde 15% in de uren na de sluitingstijd van de Amerikaanse beurzen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie