Timo Bult Timo Bult
09/12/2022 18:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:34

Gaat Oranje of Argentinië winnen? Dit verwachten de crypto-gokkers

Nieuws
https://www.crypto-insiders.nl/academy/wat-zijn-stablecoins/

Foto: charnsitr / Shutterstock.com

Het is bijna zover, Oranje neemt het in de kwartfinales van het WK voetbal op tegen Argentinië. De grootmacht met niemand minder dan Lionel Messi in het team is een lastige tegenstander, en dat lijken ook de crypto-gokkers op Polymarket te vinden. Wie verwachten zij dat de winnaar wordt? Lees snel verder!

Eigen crypto van PSG stijgt hard na overwinning op FC Barcelona

Argentinië favoriet voor crypto-gokkers

Op het platform Polymarket kunnen gokkers met crypto gokken op allerlei evenementen. Het WK voetbal is natuurlijk een perfect evenement voor dit platform. Het laat gebruikers dan ook inzetten tijdens elke wedstrijd. Dat doen zij met de stablecoin USD Coin (USDC).

Om te gokken dienen gebruikers aandelen te kopen in de uitkomst die zij verwachten. De prijzen van deze aandelen liggen tussen de $0,01 en $1. Stel je verwacht dat Nederland wint, dan koop je aandelen in de uitkomst dat Nederland wint.

Zodra het evenement is afgelopen en de uitkomst bekend is, worden de weddenschappen afgewikkeld. Wie aandelen had in de juiste uitkomst kan de aandelen uit laten cashen voor $1. Wie fout zat blijft met waardeloze aandelen zitten.

Met andere woorden, de huidige waarde van een uitkomst weerspiegelt wat de gokkers op Polymarket verwachten. En dat ziet er op het eerste gezicht niet heel positief uit voor Nederland. De aandelen voor de uitkomst dat Nederland wint ligt namelijk op het moment van schrijven op $0,39. Die van Argentinië zijn $0,61 waard. Dat houdt in dat de gokkers de kans groter achten dat Argentinië er met de winst vandoor gaat!

Bron: Polymarket

Het gaat dus spannend worden of Oranje het redt. Natuurlijk kan niemand de toekomst voorspellen, zelfs niet de doorgewinterde crypto-fanaten onder ons. En dus houden wij de oranje bril in ieder geval lekker op!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie