grote_amerikaanse_bank_wells_fargo_verbiedt_cryptocurrency_transacties

Grote Amerikaanse bank Wells Fargo verbiedt cryptocurrency transacties

Wells Fargo, een van de grootste banken in de Verenigde Staten, heeft aangegeven dat het geen transacties in cryptocurrencies meer toestaat. Dat blijkt uit een Twitter-bericht geplaatst op 12 juli:

Er is iets vreemds aan de hand met mijn bank Wells Fargo… ik kan geen crypto kopen op de cash app of Coinbase… Ik probeerde mijn bankpas toe te voegen en er stond “Kaart niet gevonden” en ik had die net nog gebruikt om mijn rekeningen te betalen

Bedankt dat je contact hebt gezocht. Helaas staat Wells Fargo geen transacties toe met betrekking tot cryptocurrency.

Aldus Josh, een woordvoerder van Wells Fargo op Twitter. Het antwoord van Josh lijkt slecht in de smaak te vallen bij de crypto-gemeenschap op Twitter. Een groot aantal mensen schrijft dat het niet aan de bank is om te bepalen hoe mensen hun geld uitgeven. Een aantal schrijft zelfs dat zij de bank zullen verlaten.

Advertentie

Wells Fargo lijkt een hele andere houding tegenover cryptocurrencies aan te nemen dan de rest van de markt. Grote banken en financiële instellingen als JPMorgan, Nasdaq en CME tonen de afgelopen maanden een steeds positievere houding tegenover cryptocurrencies. Wells Fargo had echter nog vorige maand het kopen van bitcoin (BTC) met een creditcard verboden.

Er wordt gespeculeerd dat deze houding van Wells Fargo eventueel voortvloeit uit de woorden van de Amerikaanse president. Trump had zich onlangs voor het eerst over cryptocurrencies geuit en hij liet weten geen fan te zijn van bitcoin noch libra, de aankomende cryptocurrency van Facebook.

Eind 2018 ontving Wells Fargo een boete van maar liefst $575 miljoen. De bank had de afgelopen 10 jaar zo’n 3,5 miljoen bankrekeningen geopend zonder dat klanten ervan af wisten. Vervolgens moesten zijn betalen voor diensten en producten waar ze zich nooit voor hadden ingeschreven.

Tevens was Wells Fargo betrokken bij de financiële crisis uit 2008. De bank ontving destijds een $25 miljard ­bail-out zodat deze niet ten onder zou gaan.

Heb je net de gloednieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.729,92 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.672,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.706,47 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.727,84 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€6.740,36 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.746,20 Kopen
Laatste nieuws