Kevin Schijven Kevin Schijven
14/07/2019 15:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2019 15:20

Grote Amerikaanse bank Wells Fargo verbiedt cryptocurrency transacties

Nieuws
grote_amerikaanse_bank_wells_fargo_verbiedt_cryptocurrency_transacties

Wells Fargo, een van de grootste banken in de Verenigde Staten, heeft aangegeven dat het geen transacties in cryptocurrencies meer toestaat. Dat blijkt uit een Twitter-bericht geplaatst op 12 juli:

Er is iets vreemds aan de hand met mijn bank Wells Fargo… ik kan geen crypto kopen op de cash app of Coinbase… Ik probeerde mijn bankpas toe te voegen en er stond “Kaart niet gevonden” en ik had die net nog gebruikt om mijn rekeningen te betalen

Bedankt dat je contact hebt gezocht. Helaas staat Wells Fargo geen transacties toe met betrekking tot cryptocurrency.

Aldus Josh, een woordvoerder van Wells Fargo op Twitter. Het antwoord van Josh lijkt slecht in de smaak te vallen bij de crypto-gemeenschap op Twitter. Een groot aantal mensen schrijft dat het niet aan de bank is om te bepalen hoe mensen hun geld uitgeven. Een aantal schrijft zelfs dat zij de bank zullen verlaten.
Wells Fargo lijkt een hele andere houding tegenover cryptocurrencies aan te nemen dan de rest van de markt. Grote banken en financiële instellingen als JPMorgan, Nasdaq en CME tonen de afgelopen maanden een steeds positievere houding tegenover cryptocurrencies. Wells Fargo had echter nog vorige maand het kopen van bitcoin (BTC) met een creditcard verboden.
Er wordt gespeculeerd dat deze houding van Wells Fargo eventueel voortvloeit uit de woorden van de Amerikaanse president. Trump had zich onlangs voor het eerst over cryptocurrencies geuit en hij liet weten geen fan te zijn van bitcoin noch libra, de aankomende cryptocurrency van Facebook.
Eind 2018 ontving Wells Fargo een boete van maar liefst $575 miljoen. De bank had de afgelopen 10 jaar zo’n 3,5 miljoen bankrekeningen geopend zonder dat klanten ervan af wisten. Vervolgens moesten zijn betalen voor diensten en producten waar ze zich nooit voor hadden ingeschreven.
Tevens was Wells Fargo betrokken bij de financiële crisis uit 2008. De bank ontving destijds een $25 miljard ­bail-out zodat deze niet ten onder zou gaan.
Heb je net de gloednieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie