Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Hoe weet je of een bearmarkt voor Bitcoin dreigt?

Onlangs publiceerde Bank of America Securities, de investeringsarm van Bank of America, een lijst met 19 indicatoren die zouden aangeven dat een bearmarkt aanstaande is. Sommigen beweren dat een een soortgelijke analyse met dezelfde indicatoren ook uitgevoerd kan worden om de koers van bitcoin te voorspellen.

Als we naar de traditionele aandelenmarkt kijken dan geeft meer dan 60% van de indicatoren aan de markt zich op een omslagpunt begeeft. Zo meet een van de indicatoren bijvoorbeeld een toename van de rente die door de Amerikaanse centrale bank wordt gehanteerd.

- Advertentie -

Met een aandelenmarkt die het moeilijk heeft geven steeds meer indicatoren aan dat een bearmarkt op de loer ligt. Er is bijvoorbeeld sprake van een inverted yield curve. Een yield curve is een rentetermijnstructuur en wordt voornamelijk gebruikt in vermogensbeheer. De curve geeft het verband weer tussen rendement op gelijksoortige of vergelijkbare leningen, maar met een verschillende looptijd. Op dit moment is er sprake van een inverted yield curve, wat zoveel betekent als dat van bepaalde investeringsproducten het rendement lager is met een lange looptijd dan met een korte looptijd; een gegeven dat zorgt voor een een bearish indicator die afgaat.

Volgens Bank of America Securities hebben de indicatoren in meer dan 80% van de gevallen sinds 1968 een bearmarkt voorzien. De laatste keer, eind 2018, gaf 80% van de indicatoren aan dat een bearmarkt eraan zat te komen. Echter gebeurde dit niet.

Maar Bitcoin dan?

Nu zijn er economen die de koers van bitcoin (BTC) kan worden voorspeld door naar de aandelenmarkt te kijken. Zij geloven namelijk dat Bitcoin en aandelen omgekeerd evenredig aan elkaar gelinkt zijn: als de ene stijgt daalt de ander en andersom.

Het komt misschien niet als verrassing, maar deze relatie tussen Bitcoin en aandelen is gebaseerd op het idee dat Bitcoin een safe haven is. Het idee is dat investeerders vermogen verplaatsen naar Bitcoin omdat er minder overheidsbeleid op van toepassing is. Edelmetalen zoals goud vervullen in deze een soortgelijke functie. Als de aandelenmarkt bearish wordt zou er dus meer geld richting Bitcoin moeten komen.

Toen het coronavirus voor een negatief effect zorgde op de aandelenmarkt zagen we de koers van bitcoin stijgen. Dit geeft aan dat investeerders Bitcoin als lucratief alternatief zien op het moment dat de traditionele markt het zwaar heeft.

Critici zijn er niet van overtuigd dat dezelfde indicatoren op Bitcoin kunnen worden toegepast. Zij beweren namelijk dat Bitcoin nog nooit een echte bearmarkt heeft meegemaakt.

Wat denk jij van bovenstaand verhaal? Laat het ons weten in ons gratis discussiekanaal op Telegram!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.101,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.115,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.172,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.183,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.276,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.276,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.101,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.115,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.172,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.183,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...