Rico Engelbarts
26/06/2020 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2020 11:05

IBM’s blockchain gaat informatie verzamelen over levensloop zalm

De Norwegian Seafood Association is een samenwerking aangegaan met IBM om in de blockchain vast te leggen wat de levensloop van de gevangen zalm is. Dit kwam naar voren in een recent persbericht. De chain functioneert volgens een Internet-of-things (IoT) dat gemaakt is door Atea.
De toepassing van blockchain is bedoeld om miscommunicatie op etiketten te voorkomen. Dit zorgt over het algemeen voor veel ophef in de vishandel en op de markt. De samenwerking en de toepassing van blockchain zal daarmee ook de geloofwaardigheid en kwaliteitsgarantie ten goede komen. Het is ook een stap in de goede richting om fraude die veelvuldig plaatsvindt in de vishandel te bestrijden.
Zodra de technologie van IBM in werking treedt krijg je zicht op de complete levenscyclus van de vis. Zo wordt bijvoorbeeld opgenomen hoe warm het water was waarin de vis gezwommen heeft. Dit kan je uitlezen door simpelweg de QR code te scannen op de verpakking.
Volgens de directeur van IBM Food Trust Europe, Espen Braathe. Is het voor de Noorse visindustrie van essentieel belang dat het merk gewaarborgd wordt. Als je met een vers product werkt zoals vis, is het volgens hem van uiterst belang dat je zo veel mogelijk bewijs verzamelt. Naar verwachting is in 2025 meer dan 40% van de populatie te volgen in de blockchain. Dit kan ertoe leiden dat de prijzen van vis aanzienlijk hoger gaan worden.
Eerder ging Kvarøy Arctic al een samenwerking aan met IBM’s Food Trust. Kvarøy Arctic is een Noorse zalm exporteur. Zij zijn verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de bevoorrading van restaurants en retailers in Amerika en Canada. De informatie van Kvarøy Arctic zal beschikbaar zijn door middel van QR codes, deze informatie zal slechts beschikbaar zijn voor zakelijke gebruikers.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie