Home Nieuws IBM’s blockchain gaat informatie verzamelen over levensloop zalm

IBM’s blockchain gaat informatie verzamelen over levensloop zalm

De Norwegian Seafood Association is een samenwerking aangegaan met IBM om in de blockchain vast te leggen wat de levensloop van de gevangen zalm is. Dit kwam naar voren in een recent persbericht. De chain functioneert volgens een Internet-of-things (IoT) dat gemaakt is door Atea.

- Advertentie -

De toepassing van blockchain is bedoeld om miscommunicatie op etiketten te voorkomen. Dit zorgt over het algemeen voor veel ophef in de vishandel en op de markt. De samenwerking en de toepassing van blockchain zal daarmee ook de geloofwaardigheid en kwaliteitsgarantie ten goede komen. Het is ook een stap in de goede richting om fraude die veelvuldig plaatsvindt in de vishandel te bestrijden.

Zodra de technologie van IBM in werking treedt krijg je zicht op de complete levenscyclus van de vis. Zo wordt bijvoorbeeld opgenomen hoe warm het water was waarin de vis gezwommen heeft. Dit kan je uitlezen door simpelweg de QR code te scannen op de verpakking.

Volgens de directeur van IBM Food Trust Europe, Espen Braathe. Is het voor de Noorse visindustrie van essentieel belang dat het merk gewaarborgd wordt. Als je met een vers product werkt zoals vis, is het volgens hem van uiterst belang dat je zo veel mogelijk bewijs verzamelt. Naar verwachting is in 2025 meer dan 40% van de populatie te volgen in de blockchain. Dit kan ertoe leiden dat de prijzen van vis aanzienlijk hoger gaan worden.

Eerder ging Kvarøy Arctic al een samenwerking aan met IBM’s Food Trust. Kvarøy Arctic is een Noorse zalm exporteur. Zij zijn verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de bevoorrading van restaurants en retailers in Amerika en Canada. De informatie van Kvarøy Arctic zal beschikbaar zijn door middel van QR codes, deze informatie zal slechts beschikbaar zijn voor zakelijke gebruikers.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.228,50 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.276,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.279,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.327,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.487,20 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...