Rico Engelbarts
11/05/2018 13:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2018 13:35

Binance CEO: ICO's zijn nodig

ICO’s
changpeng_zhao_CEO_binance_ICOs_zijn_nodig

Changpeng Zhao, CEO van de grootste cryptocurrency exchange Binance, zei in een blogpost van 7 mei dat het niet alleen goed is dat er ICO’s zijn, maar ook broodnodig. Volgens Zhao presteren deze namelijk beter dan durfkapitaalfondsen (VC funds), ondanks het hoge risico op falen. Zhao vulde zijn uitspraak aan met het volgende:

Ik denk dat het werven van fondsen middels ICO’s ongeveer 100 keer makkelijker, zo niet nóg makkelijker,  is dan middels durfkapitaalfondsen.

Verder bordurend op zijn verhaal beweert Zhao dat er 100 keer meer goed gefinancierde startups kunnen bestaan als ICO’s worden toegestaan. Als de vergelijking wordt gemaakt tussen twee omgevingen, één waar ICO’s zijn toegestaan en één waar dit niet het geval is, stelt Zhao ons de vraag in welke omgeving we de meeste technologische innovatie, rijkdom en een goed functionerende overheid verwachten.
De CEO beweert ook dat het gros van de VC investeerders geen of te weinig verstand heeft van de projecten waarin wordt geïnvesteerd. Er is volgens hem een tekort aan kennis omtrent startups en onvoldoende deskundigheid op het gebied van de technologieën achter projecten. Ondanks de ICO markt nog in de kinderschoenen staat en er tal van problemen te noemen zijn zoals oplichting en falende projecten, denkt Zhao dat er percentueel gezien meer ICO projecten zullen slagen dan de projecten die zijn gefinancierd door VC investeerders.

De meeste ICO’s zijn nieuwe startup projecten en hebben een hogere kans om te falen; net als bij traditionele startups. Dit is niets nieuws. De meeste ICO investeerders weten dit ook. ICO investeerders zijn ‘early adopters’

Verder ziet Zhao dat VC groeperingen aan het investeren zijn in ICO’s omdat ze geld ruiken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie