Rico Engelbarts
18/09/2018 20:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2018 20:12

CoinList oprichter: ICO-markt blijft groeien, cryptocurrencies zullen door cycli blijven gaan

ICO’s
oprichter_coinlist_ICO_markt_blijft_groeien_cryptocurrencies_zullen_cycli_blijven_gaan

Andy Bromberg, de oprichter van het Amerikaanse ICO-platform CoinList verscheen onlangs in een interview met Bloomberg om zijn opinie te delen omtrent de huidige crypto markt. In de opening van het item liet Bromberg weten dat, ondanks het feit dat bijna alle cryptocurrencies dit jaar flink in waarde zijn gekelderd, zijn onderneming hier weinig van heeft gemerkt. Zo legde Bromberg uit dat CoinList met alleen betrouwbare ICO’s werkt en dat er sinds er het begin van dit jaar toch zo’n $15 miljard in ICO’s is gestoken, tegenover een $6 miljard vorig jaar.
De ICO-markt groeide dus ondanks de marktcorrectie van zo’n 80%. Volgens de ondernemer is de opkomst van innovatieve blockchain projecten vooral de oorzaak achter de toename in ICO-investeringen. Er zijn meer unieke projecten die nieuwe technologieën, modellen en ideeën gebruiken en dusdanig meer interesse weten te wekken in een grotere markt. Dit vergroot en benadrukt weer het onderscheid tussen hoge en lage kwaliteit projecten.

Trade all the altcoins!

Een van de interviewers van Bloomberg vroeg Bromberg ook naar het absurd aantal cryptocurrencies dat momenteel verhandeld wordt, wat op dit moment bijna de 2000 aanraakt.
Wat betreft de vraag of zoveel verschillende tokens en projecten ook echt nodig zijn is Bromberg van mening dat het wel wat minder kan. Volgens de CEO staan we nu echter op een punt waar kwaliteitsprojecten veel winnen en die van lage kwaliteit eruit gefilterd worden, wat juist goed is voor de industrie (en ook precies inhaakt op de dienst die CoinList levert). Zo zei Bromberg dat:

… er vindt een explosie aan aandacht plaats en velen [ICO’s] zijn van lage kwaliteit, maar mensen zullen toch investeren. Dit jaar zien we dat veelal projecten van hoge kwaliteit veel winst maken. Bloomberg berichte zelfs dat de vorige maand de slechtste maand voor ICOs was binnen een lange tijd, sinds 2016.

Om af te sluiten gaf Bromberg nog zijn visie over de toekomst van de crypto markten. Hij duidde er hierbij op dat de markt eigenlijk nog erg jong is; zo bestaat Bitcoin pas zo’n 10 jaar, terwijl veel ICO’s en altcoins pas enkele jaren oud zijn. Hij verwees hierbij ook naar vergelijkbare punten in de geschiedenis van Bitcoin, zoals de keer dat het de $30 wist te bereiken, om daarna terug te vallen onder de $10. Volgens Bromberg zal de markt dus haar cyclussen blijven doorlopen, net zoals het voorheen heeft gedaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie
Advertentie