Rico Engelbarts
19/09/2018 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2018 14:05

Frankrijk loopt voor op Nederland als het gaat om regelgeving ICO's

ICO’s
frankrijk_loopt_voor_op_nederland_als_het_gaat_om_ICO_regulatie

Een voorstel voor een regelgevend kader voor initial coin offerings (ICO’s) van l’Autorité des Marchés Financiers (AMF), oftewel de Franse toezichthouder financiële markten, is door het Franse parlement aangenomen.
De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, kondigde op Twitter aan dat het voorstel is aangenomen op 12 september:


Deze nieuwe wetgeving geeft het AMF de bevoegdheid om vergunning te verlenen aan bedrijven die via ICO’s fondsen willen werven en zorgt ervoor dat de belangen van investeerders worden beschermd. Le Maire hoopt dat deze wetgeving “investeerders van over de hele wereld” zal aantrekken.
Het Franse wettelijke kader voor ICO’s introduceert een “ICO-visa” systeem. Bedrijven die een ICO willen lanceren moeten een visa aanvragen bij het AMF. De aanvraag moet bepaalde details bevatten en garanties bieden aan investeerders voordat het goedgekeurd wordt. Het gaat hierbij om details als een gedetailleerde beschrijving van het project, van de verleende rechten, welke rechtbank over eventuele geschillen beslist en waar de opbrengsten van de ICO voor gebruikt zullen worden. 
Pierre Noizat, CEO van Blockchain.io, een nieuwe Franse cryptocurrency-exchange, heeft aangekondigd dat zijn bedrijf op 27 september haar eigen ICO zal lanceren. Blockchain.io heeft al van het AFM een ICO-visa ontvangen.

De Franse regering verbergt niet haar ambitie om van Frankrijk een ICO-hoofdstad te maken, ze willen de blockchain-revolutie niet missen. Ze spreken regelmatig met Franse blockchain- en crypto-ondernemers om meer grip op de markt te krijgen, de problemen te begrijpen en om de markt dienovereenkomstig te reguleren.

Aldus Noizat. Frankrijk lijkt hiermee voorop te lopen in de crypto– en voornamelijk de ICO-markt in Europa. Het is afwachten of andere (Europese) regeringen de Fransen hierin zullen volgen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie