frankrijk_loopt_voor_op_nederland_als_het_gaat_om_ICO_regulatie

Frankrijk loopt voor op Nederland als het gaat om regelgeving ICO’s

0

Een voorstel voor een regelgevend kader voor initial coin offerings (ICO’s) van l’Autorité des Marchés Financiers (AMF), oftewel de Franse toezichthouder financiële markten, is door het Franse parlement aangenomen.

De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, kondigde op Twitter aan dat het voorstel is aangenomen op 12 september:

Deze nieuwe wetgeving geeft het AMF de bevoegdheid om vergunning te verlenen aan bedrijven die via ICO’s fondsen willen werven en zorgt ervoor dat de belangen van investeerders worden beschermd. Le Maire hoopt dat deze wetgeving “investeerders van over de hele wereld” zal aantrekken.

Het Franse wettelijke kader voor ICO’s introduceert een “ICO-visa” systeem. Bedrijven die een ICO willen lanceren moeten een visa aanvragen bij het AMF. De aanvraag moet bepaalde details bevatten en garanties bieden aan investeerders voordat het goedgekeurd wordt. Het gaat hierbij om details als een gedetailleerde beschrijving van het project, van de verleende rechten, welke rechtbank over eventuele geschillen beslist en waar de opbrengsten van de ICO voor gebruikt zullen worden. 

Pierre Noizat, CEO van Blockchain.io, een nieuwe Franse cryptocurrency-exchange, heeft aangekondigd dat zijn bedrijf op 27 september haar eigen ICO zal lanceren. Blockchain.io heeft al van het AFM een ICO-visa ontvangen.

De Franse regering verbergt niet haar ambitie om van Frankrijk een ICO-hoofdstad te maken, ze willen de blockchain-revolutie niet missen. Ze spreken regelmatig met Franse blockchain- en crypto-ondernemers om meer grip op de markt te krijgen, de problemen te begrijpen en om de markt dienovereenkomstig te reguleren.

Aldus Noizat. Frankrijk lijkt hiermee voorop te lopen in de crypto– en voornamelijk de ICO-markt in Europa. Het is afwachten of andere (Europese) regeringen de Fransen hierin zullen volgen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws