SEC beboet twee cryptocurrency startups vanwege illegale ICO’s

1

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft voor het eerst civielrechtelijke boetes uitgedeeld aan twee Initial Coin Offerings (ICO’s) puur om het feit dat zij hun token sales niet hebben geregistreerd. Dat meldde de commissie zelf op 16 november in een officieel nieuwsbericht.

De beboete crypto-startups, Airfox en Paragon, haalden respectievelijk $15 miljoen en $12 miljoen op bij hun ICO’s. Die werden in 2017 uitgevoerd nadat de SEC eerder in juli al gewaarschuwd had dat ICO’s als securities-offerings beschouwd zouden kunnen worden. Beide startups hebben volgens het nieuwsbericht toegezegd om de gedupeerde investeerders terug te betalen, de uitgegeven tokens te registreren als securities (effecten), minstens een jaar lang periodieke verslagen naar de SEC te sturen en elk een boete van $250.000 te betalen:

De beschikkingen leggen $250.000 boete op aan beide bedrijven en bepalen dat de ondernemingen gedupeerde beleggers die tokens hebben gekocht in de illegale offerings moeten compenseren. De bedrijven zullen hun tokens ook registreren als securities overeenkomstig met de Securities Exchange Act van 1934.

Het is niet duidelijk hoeveel die “gedupeerde beleggers” verloren hebben en hoe de bedrijven hen gaan compenseren. De meeste tokens hebben sinds december vorig jaar rond 90% aan waarde verloren en gezien Paragon bijvoorbeeld voor $12 miljoen aan tokens heeft verkocht maar die token momenteel een totale marktwaarde van nog geen $3 miljoen heeft, is het niet ondenkbaar dat een hoop beleggers na dit oordeel van de SEC aan zullen kloppen bij het bedrijf om hun geld terug te eisen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws