Rico Engelbarts
18/11/2018 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/11/2018 18:20

SEC beboet twee cryptocurrency startups vanwege illegale ICO’s

ICO’s

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft voor het eerst civielrechtelijke boetes uitgedeeld aan twee Initial Coin Offerings (ICO’s) puur om het feit dat zij hun token sales niet hebben geregistreerd. Dat meldde de commissie zelf op 16 november in een officieel nieuwsbericht.
De beboete crypto-startups, Airfox en Paragon, haalden respectievelijk $15 miljoen en $12 miljoen op bij hun ICO’s. Die werden in 2017 uitgevoerd nadat de SEC eerder in juli al gewaarschuwd had dat ICO’s als securities-offerings beschouwd zouden kunnen worden. Beide startups hebben volgens het nieuwsbericht toegezegd om de gedupeerde investeerders terug te betalen, de uitgegeven tokens te registreren als securities (effecten), minstens een jaar lang periodieke verslagen naar de SEC te sturen en elk een boete van $250.000 te betalen:

De beschikkingen leggen $250.000 boete op aan beide bedrijven en bepalen dat de ondernemingen gedupeerde beleggers die tokens hebben gekocht in de illegale offerings moeten compenseren. De bedrijven zullen hun tokens ook registreren als securities overeenkomstig met de Securities Exchange Act van 1934.

Het is niet duidelijk hoeveel die “gedupeerde beleggers” verloren hebben en hoe de bedrijven hen gaan compenseren. De meeste tokens hebben sinds december vorig jaar rond 90% aan waarde verloren en gezien Paragon bijvoorbeeld voor $12 miljoen aan tokens heeft verkocht maar die token momenteel een totale marktwaarde van nog geen $3 miljoen heeft, is het niet ondenkbaar dat een hoop beleggers na dit oordeel van de SEC aan zullen kloppen bij het bedrijf om hun geld terug te eisen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie
Advertentie