Rico Engelbarts
15/10/2018 13:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2018 13:52

Luchtvaartindustrie enthousiast over het gebruik van blockchain-technologie

Nieuws
luchtvaartindustrie_enthousiast_over_blockchain-technologie

Volgens een recent onderzoeksrapport van Accenture verwacht meer dan 85% van de luchtvaart- en defensie bedrijven gebruikt te gaan maken van blockchain-technologie in aanloop naar het jaar 2021. Hoewel het niet zo voor de hand liggend oogt als in de financiële industrie brengt distributed ledger technologie (DLT) veel voordelen voor het bijhouden van archieven – iets wat zeer belangrijk is in de luchtvaartindustrie in verband met veiligheidsoverwegingen.
Volgens John Schmidt, Accenture’s Managing Director van de afdeling Aerospace and Defense, komt het bijna nooit voor dat er twee jaar achter elkaar over dezelfde technologie wordt gepraat, maar blijkbaar is blockchain ook in deze industrie veelbelovend. Schmidt voegde hieraan toe:

Een andere interessante statistiek in de industrie is het aantal bedrijven dat nu al met blockchain bezig is – niet perse dat ze het systeem al geïnstalleerd hebben, maar dat ze werken met het concept. Meer dan de helft van deze bedrijven werkt vandaag de dag met de technologie.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Privé blockchain

Privé blockchains blijken een uitkomst voor bedrijven waarvan de veiligheid en precisie van hun archief een prioriteit is. Zulke privé blockchains zijn niet afhankelijk van mining-activiteiten om de blockchain operationeel te houden. 
Toch bestaat er ook kritiek omtrent het gebruik van privé blockchains. Men oppert bijvoorbeeld dat een dergelijke blockchain weinig verschilt van een traditionele archief database. Echter maakt het feit dat blocks niet meer kunnen worden aangepast nadat ze zijn gecreëerd dit verre van waar.
Schmidt beargumenteert dan ook dat een privé blockchain perfect zou zijn voor de luchtvaartindustrie. Schmidt licht toe dat met blockchain-technologie het gebruik en de historie van toegepaste materialen beter in kaart gebracht kan worden. Dit zal helpen het onderhoud te verbeteren, wat ook zal bijdragen aan de levensduur van de gebruikte materialen.

Advertentie

Toepassingen in de luchtvaart

Eerder deze week bevestigde Accenture dat het zou samenwerken met Thales om een blockchain platform te ontwikkelen voor de bevoorradingsketen. Via blockchain kan hiermee elk onderdeel dat in een vliegtuig gebruikt wordt nauwkeurig worden gevolgd. Hetzelfde concept wordt ook toegepast met het IBM Food Trust netwerk.
Ondertussen werkt Gazpromneft-Aero samen met S7 Airlines en Siberia Airlines om betalingen voor brandstof te vereenvoudigen via een blockchain smart-contract systeem genaamd Aviation Fuel Smart Contracts (AFSC). Volgens CEO logistiek van Gazprom Neft, Anatoly Cherner, draagt het systeem bij aan de efficiëntie binnen het bedrijf.
Het gebruik van blockchain binnen de luchtvaart laat zien dat de technologie veel potentiële voordelen biedt in vergelijking met de traditionele database structuur. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie