Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

IBM hervormt met blockchain netwerk de supply chain van voedselproducten

IBM kondigde vandaag de release aan van het IBM Food Trust netwerk; een voedsel supply chain netwerk gebaseerd op de Hyperledger Fabric blockchain-technologie van de Linux Foundation. Met het netwerk kunnen participerende partijen data opvragen uit de hele supply chain, met het doel de efficiëntie binnen de voedsel supply chain te verbeteren.

De aankondiging komt na een testperiode van 18 maanden waarin miljoenen voedselproducten succesvol getraceerd zijn. Onder andere Carrefour, een van grootste handelaren met zo’n 12.000 winkels in 33 landen, kondigde aan dat ze het netwerk zal gaan gebruiken. Voor Carrefour is het doel voornamelijk om cliënten meer inzicht te geven in de traceerbaarheid van producten. Tegen 2022 hoopt Carrefour het netwerk voor al haar merken te gebruiken.

- Advertentie -

De traceerbaarheid van voedselproducten wordt vervolmaakt door het gebruik van ‘trusted transactions’. Hierdoor kan de oorsprong van een voedselproduct binnen enkele seconden worden achterhaald in plaats van dit dagen of weken tijd kost. In tegenstelling tot traditionele databases worden alle transacties goedgekeurd door meerdere partijen, waardoor er maar een enkele versie van de waarheid bestaat.

Voedselveiligheid

Met het netwerk van IBM Food Trust kan dus zowel de veiligheid van voedsel worden gewaarborgd als de supply chain worden verbeterd. Het gebruik van data vanuit meerdere kanten kan inzichten opleveren over bijvoorbeeld de versheid van voedsel, maar ook over de hoeveelheid verspilling binnen de supply chain.

IBM werkt samen met meerdere partijen die data direct aan het blockchain netwerk kunnen leveren. De diagnostische uitrustingen van 3M bijvoorbeeld kunnen data leveren aan het netwerk vanuit de fabrikant, terwijl technologie van het Amerikaanse Emerson data kan leveren omtrent de temperatuur tijdens het transport. Zodanig kunnen betere verwachtingen worden geschept over de houdbaarheid en kwaliteit van voedselproducten terwijl ze worden geproduceerd.

Data beschikbaarheid

Het gedecentraliseerde model van IBM Food Trust stelt alle partijen binnen de voedsel supply chain ertoe in staat om data te leveren. Echter blijft de data eigendom van de organisaties die het hebben geleverd aan het netwerk. IBM heeft er hierbij voor gezorgd dat alle partijen binnen het netwerk voldoen aan dezelfde regels en dat data gestandaardiseerd is. 

IBM Food Trust is vanaf vandaag beschikbaar via het IBM cloud netwerk. Participerende partijen kunnen kiezen uit drie ‘software-as-a-service’ modules:

  • Trace: Via Trace kunnen partijen voedsel traceren door het hele ecosysteem. Hiermee kan bijvoorbeeld de oorzaak van contaminatie of ziekteverwekkers in voedsel worden achterhaald of verspilling worden tegengegaan.
  • Certifications: Deze module is bedoeld om te helpen met de administratie van voedsel certificaties. Denk hierbij aan het controleren van ‘organisch’ of ‘fairtrade’ certificaten.
  • Data entry and accessHiermee kunnen participanten data beheren op de blockchain

De kosten van deze diensten beginnen om en nabij de $100 per maand. Leveranciers in de supply chain kunnen gratis data leveren aan het netwerk.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.450,62 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.450,62 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...